Sute de copii ai imigranţilor intraţi ilegal în Statele Unite au fost transferaţi alături de părinţi

Departamentul american pentru Securitatea Internă a anunţat că sute de copii au fost reuniţi cu părinţii care sunt imigranţi intraţi ilegal pe teritoriul Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1010 afișări
Imaginea articolului Sute de copii ai imigranţilor intraţi ilegal în Statele Unite au fost transferaţi alături de părinţi

Sute de copii ai imigranţilor intraţi ilegal în SUA au fost transferaţi alături de părinţi

Potrivit instituţiei, 538 de copii au fost transferaţi alături de părinţi, în contextul în care erau despărţiţi deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat miercuri seară o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanţă executivă pentru evitarea acestor situaţii. Ordonanţa prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separaţi de părinţii depistaţi că intră ilegal în Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici