Sute de imigranţi au ieşit cu forţa din tabăra Roszke şi au dat un ultimatum Guvernului

Aproximativ 300 de persoane au ieşit cu forţa din centrul de recepţie de lângă gara Roszke, situată în apropiere de frontiera cu Serbia, plângându-se de faptul că cererile lor de azil sunt procesate prea încet, potrivit televiziunii publice ungare, relatează MTI.

797 afișări
Imaginea articolului Sute de imigranţi au ieşit cu forţa din tabăra Roszke şi au dat un ultimatum Guvernului

Sute de imigranţi au ieşit cu forţa din tabăra Roszke şi au dat un ultimatum Guvernului (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Unul dintre imigranţii care a ieşit din centru a declarat pentru postul M1 că imigranţii dau autorităţilor un ultimatum de două ore să le evalueze cererile.

Dacă procesul nu este accelerat, imigranţii care au fugit îi îndeamnă pe imigranţii din tabără să iasă la rândul lor cu forţa din incintă, a adăugat imigrantul citat.

Poliţia din judeţul Csongrad a anunţat, pe site, că imigranţii au fugit către autostrada M5, după ce au ieşit prin gardul punctului de primire la Roszke.

Poliţia a luat toate măsurile necesare să-i "captureze" pe imigranţi şi a oprit traficul rutier pe autostradă pentru a preîntâmpina eventuale accidente, potrivit aceleiaşi surse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici