Sute de manifestanţi, atacaţi în Piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Egipteni înarmaţi cu cuţite au atacat miercuri sute de manifestanţi pro-democraţie, adunaţi în Piaţa Tahrir din Cairo, relatează televiziunea de stat egipteană.

37 afișări
Imaginea articolului Sute de manifestanţi, atacaţi în Piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Sute de manifestanţi, atacaţi în Piaţa Tahrir din Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sute de bărbaţi înarmaţi cu cuţite (...) au intrat în piaţa Tahrir", a anunţat prezentatorul.

În imagini se putea vedea că sunt aruncate pietre, iar sute de manifestanţi erau izgoniţi din această piaţă, care a fost epicentrul mişcării de contestare ce a dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, în februarie.

Confruntările s-au desfăşurat în timp ce noul Guvern participa la o întâlnire cu Consiliul Suprem al Forţelor Armate, care conduce ţara de la plecarea lui Mubarak, cu scopul de a-i propune o lege care să incrimineze incitarea la ură, care ar putea fi pedepsită cu moartea, a anunţat postul de televiziune.

Liderii militari ai ţării încearcă să restabilească ordinea pe mai multe fronturi, la o zi după confruntări sângeroase între musulmani şi creştini de rit copt, într-un cartier sărac, Moqattam, în estul capitalei egiptene, Cairo. În aceste violenţe au fost ucise zece persoane, iar alte 110 au fost rănite, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Egiptul se confruntă cu o perioadă de puternică insecuritate, după ce poliţia a dispărut de pe străzi, în momentul în care mişcarea de contestare a regimului atingea cea mai puternică amploare.

Cea mai importantă mişcare de opoziţie din Egipt, Fraţii Musulmani, i-a acuzat, miercuri, pe egiptenii care-l susţin, în continuare, pe fostul preşedinte Hosni Mubarak, că alimentează aceste violenţe, un punct de vedere larg acceptat în rândul populaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici