Sute de mii tablete „miraculoase” împotriva Covid-19, confiscate de vameşii din Africa de Sud

  • Vameşii din Africa de Sud au confiscat sute de mii de pastile de ivermectină
  • Pastilele erau vândute ca un tratament miraculos împotriva Covid-19
  • Tabletele suspectate au fost confiscate pe aeroportul internaţional din Johannesburg în ultimele două săptămâni.
279 afișări
Imaginea articolului Sute de mii tablete „miraculoase” împotriva Covid-19, confiscate de vameşii din Africa de Sud

Sute de mii tablete „miraculoase” împotriva Covid-19, confiscate de vameşii din Africa de Sud

Vameşii de pe aeroportul din Johannesburg, Africa de Sud, au interceptat sute de mii de tablete de ivermectina, folosite ca tratament pentru scabie, destinate vânzării ca remediu pentru Covid-19, a declarat poliţia.

„Pastilele suspectate de a fi ivermectină" în valoare de şase milioane de rand (aproape 400.000 de dolari) au fost confiscate pe aeroportul internaţional din Johannesburg în ultimele două săptămâni, se arată într-un comunicat de presă, citat de AFP.

Şase suspecţi, care sosiseră din India, au fost arestaţi şi sunt urmăriţi penal pentru transportul de medicamente nedeclarate şi importul de medicamente fără licenţă.

„Medicamentele nedeclarate, în principal sub formă de tablete, au fost importate spre vânzare şi se crede că urmau a fi utilizate în tratamentul virusului Covid-19”, a spus poliţia.

Acest tratament parazitar, în special împotriva scabiei, este unul dintre multele medicamente despre care se spune că pot fi folosite pentru a trata Covid-19.

Cererea pentru acest tratament a crescut, în ciuda faptului că oamenii de ştiinţă susţin că nu există suficiente dovezi pentru a promova ivermectina ca un remediu pentru Covid-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici