Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva corupţiei în rândul oficialilor

Sute de persoane manifestau miercuri seara, în centrul Budapestei, cerând demisia oficialilor corupţi, relatează MTI.

193 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva corupţiei în rândul oficialilor

Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva corupţiei în rândul oficialilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit MTI, manifestaţia a fost organizată de partidul ungar de opoziţie Egyutt (Împreună).

Unul dintre liderii formaţiunii, Peter Juhasz, a declarat că mai mulţi politicieni din cadrul partidului de guvernământ Fidesz au acumulat venituri din surse obscure.

El l-a dat drept exemplu pe liderul parlamentar al Fidesz, Antal Rogan, ale cărui proprietăţi au fost estimate la 500 de milioane de florinţi (aproximativ 1,6 milioane de euro), sugerând că salariul lui Rogan nu este suficient pentru a-şi permite astfel de achiziţii.

Juhasz a declarat că districtul 5 din Budapesta, al cărui primar a fost Rogan, este sub controlul unei "mafii specializate pe proprietăţi".

Egyutt şi formaţiunea Coaliţia Democratică (DK) au cerut anterior o anchetă vizând afacerile de privatizare a proprietăţilor din districtul 5. O plângere în acest sens a fost depusă la Biroul procurorului din Budapesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici