Sute de persoane au rămas blocate pe o insulă din statul american Carolina de Nord din cauza uraganului Dorian

Roy Cooper, guvernatorul statului american Carolina de Nord, a declarat, vineri, că sute de persoane au rămas blocate pe insulă din cauza valurilor puternice şi inundaţiilor provocate de trecerea uraganului Dorian, informează postul BBC News.

656 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au rămas blocate pe o insulă din statul american Carolina de Nord din cauza uraganului Dorian

Sute de persoane au rămas blocate pe o insulă din Carolina de Nord din cauza uraganului Dorian

Roy Cooper, guvernatorul statului american Carolina de Nord, a declarat, vineri, că sute de persoane au rămas blocate pe insulă din cauza valurilor puternice şi inundaţiilor provocate de trecerea uraganului Dorian, informează postul BBC News.

Cooper a declarat că există "temeri semnificative" pentru cei care au rămas blocaţi pe insula Ocracoke, aflată la câţiva kilometri în largul coastelor Carolinei de Nord. Oficialul i-a îndemnat pe cei rămaşi pe insulă să se refugieze în zone mai înalte şi a adăugat că echipe de salvare sunt pregătite să intervină imediat ce zona devine din nou accesibilă.

Oficiali locali au transmis că se pregăteşte evacuarea pe cale aerului a persoanelor rămase blocate pe insulă Ocracoke.

Guvernatorul Roy Cooper a transmis că nu s-au înregistrat pe insulă cazuri de persoane rănite grav din cauza uraganului, relatează The Associated Press.

Unii locuitori ai insulei au fost nevoiţi să se refugieze în podurile caselor din cauza inundaţiilor cauzate de uragan.

Uraganul Dorian, a cărui intensitate a scăzut până la nivelul unui uragan de categoria 1, se află acum la câteva sute de kilometri în largul coastelor Statelor Unite şi deplasează spre nord-est, urmând să ajungă sâmbătă în apropierea provinciei canadiene Nova Scoţia.

Cel puţin trei decese cauzate de uragan s-au înregistrat în Florida, iar o persoană a murit în Carolina de Nord. Victimele au decedat în timp ce îşi pregăteau pentru furtună locuinţele sau adăposturile.

Prima ţară afectată de uraganul Dorian a fost Bahamas, unde furtuna tropicală, a doua cea mai puternică înregistrată vreodată în Atlantic, a provocat distrugeri masive şi decesul a cel puţin 30 de oameni.

Ministrul Sănătăţii din Bahamas a avertizat însă că numărul morţilor "ar putea fi cutremurător".

Taguri:
sua,
uragan,
calamităţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici