Sute de ucraineni, împiedicaţi să plece din Rusia către Estonia. Ei ar fi dispărut de la graniţă

Refugiaţii ucraineni sunt împiedicaţi să fugă din Rusia şi sunt transportaţi cu camioanele către locuri necunoscute, afirmă ministrul de interne din Estonia, potrivit CNN.

3108 afișări
Imaginea articolului Sute de ucraineni, împiedicaţi să plece din Rusia către Estonia. Ei ar fi dispărut de la graniţă

Sute de ucraineni, împiedicaţi să plece din Rusia către Estonia. Ei ar fi dispărut de la graniţă

Peste 1.000 de refugiaţi ucraineni care au încercat să intre în Estonia din Rusia au fost opriţi de ruşi şi ulterior au fost duşi într-un loc necunoscut, anunţă ministrul de Interne estonian.

„Au venit camioane, au fost puşi în camioane şi au fost luaţi sau au fost duşi cu maşina. Unde s-au dus, unde sunt, nu ştim. Poliţia lucrează pentru a aduna aceste informaţii în acest moment", a declarat ministrul de interne Lauri Läänemets într-un interviu radiofonic.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, ambasada ucraineană a acuzat Rusia că a blocat trecerea frontierei. De asemenea, Lauri Läänemets a anunţat că poliţia de frontieră din Estonia patrulează şi cu drone.

Joi, un oficial de frontieră estonian a declarat că există sute de vehicule care aşteaptă pe partea rusă a punctelor de trecere a frontierei Luhamaa şi Koidula din sud-estul ţării. Ordinul de „mobilizare parţială" al preşedintelui rus Vladimir Putin a provocat o creştere a numărului de treceri de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici