Svetlana Tihanovskaia aşteaptă sancţiuni UE contra regimului din Belarus şi amânarea asistenţei financiare

  • Svetlana Tihanovskaia aşteaptă noi sancţiuni UE contra regimului din Belarus
  • Tihanovskaia: "Am cerut ca UE să fie mai curajoasă cu sancţiunile"
  • Liderul opoziţiei belaruse cere ca UE să amâne acordarea de asistenţă financiară Belarusului
393 afișări
Imaginea articolului Svetlana Tihanovskaia aşteaptă sancţiuni UE contra regimului din Belarus şi amânarea asistenţei financiare

Svetlana Tihanovskaia aşteaptă sancţiuni UE contra regimului din Belarus şi amânarea asistenţei financiare

Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei din Belarus, a cerut luni Uniunii Europene să aplice sancţiuni împotriva Administraţiei Aleksandr Lukaşenko şi să amâne asistenţa financiară, pentru ca fondurile să nu ajungă la actualul regim.
 
"Sigur că sancţiunile sunt foarte importante în lupta noastră, deoarece sancţiunile sunt parte a presiunilor care vor forţa aşa-numitele autorităţi să dialogheze cu noi", a declarat Svetlana Tihanovskaia cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele membre UE.
 
"Am cerut ca UE să fie mai curajoasă cu sancţiunile", a subliniat Tihanovskaia, citată de site-ul Politico.eu.
 
Miniştrii de Externe din ţăile UE nu au ajuns încă la un acord privind impunerea de noi sancţiuni Belarusului, din cauza obiecţiilor exprimate de Republica Cipru, care vrea mai întâi sancţionarea Turciei pentru activităţile din estul Mării Mediterane.
 
Bruxellesul a impus deja sancţiuni Belarusului, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu este vizat personal de aceste măsuri.
 
"UE nu trebuie să susţină financiar acest regim, dat fiind că toţi banii pe care domnul Lukaşenko îi poate lua acum nu vor fi pentru Belarus, vor fi doar pentru violenţe, pentru omorârea cetăţenilor belaruşi", a atras atenţia Svetlana Tihanovksaia.
 
Comisia Europeană a pregătit 53 de milioane de euro pentru Belarus, dar doar trei milioane sunt destinate societăţii civile, restul fiind pentru eforturile antiepidemice.
 
Proteste masive au loc în Belarus faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Opoziţia acuză că scrutinul prezidenţial desfăşurat pe 9 august a fost fraudat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici