Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat că autorităţile române "hărţuiesc" oficialii maghiari sub pretextul luptei anticorupţie

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că autorităţile române "hărţuiesc în mod sistematic" oficialii maghiari din România, sub pretextul luptei anticorpuţie şi consideră inacceptabilă această situaţie, informează agenţia de ştiri MTI.

5574 afișări
Imaginea articolului Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat că autorităţile române "hărţuiesc" oficialii maghiari sub pretextul luptei anticorupţie

Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat că autorităţile române "hărţuiesc" oficialii maghiari sub pretextul luptei anticorupţie

Oficialul ungar a mai precizat că mai sunt o serie de chestiuni de discutat cu autorităţile de la Bucureşti, însă nu se aşteaptă la o soluţionare a acestora în contextul în care în România urmează să aibă loc alegeri parlamentare.

Szijjarto a declarat, în faţa Comisiei de coeziune naţională din Parlamentul de la Budapesta, că relaţiile Ungariei cu statele vecine nu au fost niciodată "atât de echilibrate".

În ceea ce priveşte politicile de coeziune naţională ale Ungariei, ministrul a declarat că strategia are scopul de a promova comunităţiile etnice maghiare în statele vecine, atât prin măsuri economice, cât şi politice, dar şi să susţină legăturile etnicilor maghiari din alte state cu Ungaria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici