Tabere ilegale ale cerşetorilor români, desfiinţate la Helsinki

Autorităţile locale din Helsinki au început să desfiinţeze mai multe tabere ilegale ridicate de cerşetorii români, relatează postul de televiziune YLE, în pagina electronică de marţi.

17 afișări
Imaginea articolului Tabere ilegale ale cerşetorilor români, desfiinţate la Helsinki

Tabere ilegale ale cerşetorilor români, desfiinţate la Helsinki (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Luni, autorităţile şi-au început acţiunea prin îndepărtarea unui container folosit ca adăpost. În prezent, sunt desfiinţate corturi şi adăposturi improvizate din zona Kylasaari a capitalei finlandeze.

O altă tabără din Kalasatama va fi desfiinţată în cursul săptămânii.

În ultimii ani, mai multe oraşe finlandeze au înregistrat un aflux de români de etnie romă care au venit în Finlanda pentru a cerşi. Serviciile sociale locale au încercat să le monitorizeze sănătatea şi să le ofere alternative.

Poliţia se teme că bande criminale din România vor ajunge să conducă reţelele de cerşetori, aşa cum se întâmplă în alte ţări europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici