TAIFUN la Hong Kong: Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise - FOTO, VIDEO

Autorităţile chineze au ordonat închiderea birourilor, şcolilor şi a Bursei de Valori din Hong Kong din cauza taifunului Utor.

507 afișări
Imaginea articolului TAIFUN la Hong Kong: Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise - FOTO, VIDEO

TAIFUN la Hong Kong: Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au instituit în noaptea de marţi spre miercuri o alertă de gradul opt, una dintre cele mai ridicate în cazul unor furtuni violente. Taifunul a trecut la o distanţă de 240 de kilometri sud-vest de Hong Kong, iar miercuri după-amiaza, potrivit orei locale, alerta a fost redusă la un grad inferior.

Bursa de Valori a fost închisă pentru întreaga zi. Potrivit autorităţilor aeroportuare, o treime dintre zboruri au fost perturbate: 110 anulate şi 241 amânate. Transportul între insule, realizat cu feribotul, a fost suspendat începând de dimineaţă.

Trecerea taifunului Utor în apropiere de Hong Kong nu s-a soldat cu nici o victimă în regiune. Guvernul a deschis pentru noapte 17 refugii, unde s-au adăpostit zeci de persoane.

În cazul unei alerte de grad înalt, birourile, întreprinderile, magazinele şi şcolile sunt închise.

Anterior, Utor a traversat Filipine, unde a provocat moartea a şase persoane, iar cinci au fost declarate dispărute.

Furtuna continuă miercuri după-amiază spre sudul Chinei, şi anume, spre provincia Guangdong, unde taifunul este aşteptat joi dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici