Taifunul Haishen: autorităţile japoneze au dispus evacuarea a 200.000 de oameni. Sute de zboruri şi trenuri au fost anulate

  • Peste 200.000 de persoane au primit ordin să evacueze zonele din Japonia ameninţate de taifunul Haishen, care este de aşteptat să se intensifice duminică, aducând ploi abundente, valuri de furtună şi vânturi de peste 160 km / h, relatează BBC.
  • Furtuna va trece dincolo de Kyushu duminică şi este aşteptată luni în Coreea de Sud, care a ridicat avertismentul de taifun la cel mai înalt nivel.
  • Haishen vine la câteva zile după Maysak, unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimii ani.
899 afișări
Imaginea articolului Taifunul Haishen: autorităţile japoneze au dispus evacuarea a 200.000 de oameni. Sute de zboruri şi trenuri au fost anulate

Taifunul Haishen: autorităţile japoneze au dispus evacuarea a 200.000 de oameni

Haishen a dus la închiderea fabricilor, şcolilor şi afacerilor din vestul Japoniei. De asemenea, sute de zboruri şi trenuri au fost anulate.

Guvernul Japoniei va ţine duminică o şedinţă de urgenţă.

Agenţia meteo japoneză a declarat că nu va lansa cea mai serioasă avertizare de taifun, dar a adăugat că locuitorii ar trebui fie extrem de precauţi, pentru că vor veni ploi record şi valuri înalte de-a lungul coastei.

Yoshihisa Nakamoto, directorul diviziei de prognoză a agenţiei, a declarat reporterilor că valurile pot provoca inundaţii în zonele joase.

Din cauza furtunii, sute de mii de oameni au fost sfătuiţi să se mute în adăposturi desemnate în şcoli şi centre comunitare. Printre aceştia se numără toţi cei 36.600 de locuitori ai oraşului Goto, din Nagasaki, unde taifunul ar putea să lovească direct.

Dar presa locală raportează că unele persoane au ales să rămână în hotelurile locale pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului în adăposturile publice aglomerate.

În Coreea de Sud, autorităţile au ridicat nivelul de avertizare la patru - cel mai înalt - duminică la ora 19:00 (10:00 GMT).

Se preconizează că taifunul Haishen se va apropia de Busan luni dimineaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici