Taifunul Lekima face ravagii în China: 30 de morţi, 18 dispăruţi şi ZECI DE MII de locuinţe afectate/ FOTO

Numărul deceselor provocate de taifunul din estul Chinei a crescut duminică la 30, 18 persoane find date dispărute, a informat postul chnez CCTV, ţara confruntându-se cu mai multe perturbări ale traficului, în timp ce furtuna se deplasează spre nord, în apropierea zonei de coastă, potrivit Reuters.

496 afișări
Imaginea articolului Taifunul Lekima face ravagii în China: 30 de morţi, 18 dispăruţi şi ZECI DE MII de locuinţe afectate/ FOTO

Bilanţul taifunului produs în estul Chinei a ajuns la 30 de morţi, furtuna se deplasează spre nord

Taifunul Lekima a provocat sâmbătă alunecări de tern în estul provinciei Zhejiang, rafalele de vânt ajungând până la 187 km pe oră, mii de zboruri fiind anulate, iar traficul feroviar suspendat.

Taifunul a afectat peste 173.000 de hectare de culturi şi 34.000 de locuinţe în Zhejiang, au declarat autorităţile locale, estimarea pierderilor economice fiind de 14.57 miliarde de yuani (2 miliarde de dolari), a anunţat agenţia de ştiri Xinhua.

Lekima, cel de-al nouălea taifun produs în China în acest an, este de aşteptat să se deplaseze de-a lungul liniei de coastă în provincia Shandong, ceea ce a determinat anularea mai multor zboruri şi închiderea unor autostrăzi, a precizat Xinhua şi postul CCTV.

În Zhejiang, multe dintre decese au avut loc la aproximativ 130 km nord de oraşul Wenzhou, unde un baraj natural s-a prăbuşit inundând o zonă în urma unei ploi torenţiale care a durat trei ore, provocând o alunecare de teren, a informat Xinhua.

Taguri:
china,
taifun,
bilanţ

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici