Taiwan nu va aplica restricţii COVID ca în China: reprezintă o metodă „crudă”

Autorităţile din Taiwan califică drept „crude" măsurile anti COVID impuse de China şi spun că nu vor copia modelul, anunţă Reuters.

558 afișări
Imaginea articolului Taiwan nu va aplica restricţii COVID ca în China: reprezintă o metodă „crudă”

Sursa Foto - Wikipedia Commons, Heeheemalu

"Blocajele impuse de China pentru a controla răspândirea COVID-19 sunt crude , iar Taiwanul nu va urma paşii acesteia", a declarat duminică premierul Su Tseng-chang.

După ce a controlat pandemia prin controale stricte la frontiere şi carantine, Taiwanul se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii interne de la începutul acestui an, cu aproximativ 75.000 de infecţii cauzate de varianta Omicron.

Dar, având în vedere că peste 99% dintre aceştia au simptome uşoare sau nu prezintă niciun simptom, că până în prezent au fost înregistrate câteva decese şi că nivelul de vaccinare este ridicat, guvernul a luat măsuri pentru a relaxa restricţiile şi pentru a redeschide treptat insula cu 23 de milioane de locuitori către lumea exterioară.

În schimb, vecinul gigant al Taiwanului, China, a impus restricţii severe în Shanghai şi a înăsprit controalele în capitala Beijing.

Vorbind în timpul unei vizite la Centrul de control al bolilor din Taiwan, Su a declarat că măsurile de limitare a pandemiei au fost „lăudate de întreaga lume".

„Nu vom închide ţara şi oraşele cu atâta cruzime ca în China. Avem un plan şi există un ritm al acestuia", a spus premierul.

Săptămâna trecută, Biroul chinez pentru afaceri din Taiwan a declarat că noul model de gestionare a pandemiei de către Taiwan va duce la multe decese.

Viaţa a continuat în mare parte în mod normal în Taiwan, iar guvernul are în vedere o nouă relaxare a regulilor de carantină.

Toţi cei care sosesc în Taiwan trebuie să se izoleze timp de 10 zile, reguli la care au renunţat deja cele mai multe ţări din Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici