Taiwan se pregăteşte pentru războiul cu China

În scene simulate, un inamic ostil încearcă să preia controlul asupra unei căi navigabile cheie din apropierea capitalei taiwaneze. Atacând din mare şi aer, forţele invadatoare vizează gura râului Tamsui de pe coasta de nord a insulei -- un estuar strategic care oferă acces direct în centrul oraşului Taipei.

4968 afișări
Imaginea articolului Taiwan se pregăteşte pentru războiul cu China

Hepta

Ca răspuns, armata taiwaneză acţionează cu avioanele şi tancurile Indigenous Defense Fighter, în timp ce trupele terestre detonează explozibili pentru a opri avansarea.

Scenele fac parte din exerciţiile Han Kuang, care durează o săptămână, desfăşurate în Taiwan şi insulele sale îndepărtate până vineri. Evenimentul anual se desfăşoară din 1984 şi implică toate ramurile armatei din Taiwan, inclusiv forţele sale de rezervişti, într-un efort de a spori capacităţile generale de apărare.

Anul acesta, transmite CNN,  exerciţiile au căpătat o semnificaţie mai mare pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la intenţiile Chinei faţă de Taiwan -- o insulă autonomă pe care Partidul Comunist din Beijing, aflat la guvernare, o pretinde ca fiind a ei.

Aceste îngrijorări au fost ascuţite de invazia Ucrainei de către Rusia. Beijingul nu a exclus folosirea forţei pentru a prelua controlul Taiwanului şi a exercitat o presiune militară tot mai mare asupra insulei, trimiţând avioane în zonă.

Beijingul a reacţionat, de asemenea, cu severitate la rapoartele potrivit cărora preşedintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, ia în considerare o călătorie la Taipei , avertizând că armata chineză „va  apăra cu hotărâre suveranitatea naţională” dacă se va  confrunta cu „forţe externe” care încurajează independenţa Taiwanului. 
 
„China cere SUA să ia măsuri concrete pentru a-şi îndeplini angajamentul de a nu sprijini „independenţa Taiwanului” şi de a nu-i permite lui  Pelosi să viziteze Taiwan”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Chinei, Tan Kefei, ca răspuns la întrebările legate de călătoria raportată a lui Pelosi la Taipei.

„Dacă SUA insistă să-şi urmeze propriul curs, armata chineză nu va rămâne niciodată cu mâinile în sân şi va lua cu siguranţă acţiuni puternice pentru a dejuca orice interferenţă a forţelor externe şi a schemelor separatiste pentru „independenţa Taiwanului” şi pentru a apăra cu hotărâre suveranitatea naţională şi integritatea teritorială. ”, a adăugat Tan. 

Marţi, în prezenţa preşedintelui Taiwanului Tsai Ing-wen, armata insulei a simulat un atac asupra Bazei Navale Su'ao, un port militar important din nord-estul Taiwanului, forţele sale jucând atât rolul de agresor, cât şi de apărător.

Timp de două ore, avioanele Mirage 2000 şi F-16 s-au grăbit să intercepteze avioane de război care invadau dinspre est; elicopterele se jucau de-a pisica şi şoarecele cu submarinele; iar distrugătoarele cu rachete ghidate au tras cu tunuri, rachete şi torpile asupra unei armade imaginare care se îndrepta spre ţărm.

Exerciţiile demonstrează „capacitatea şi determinarea armatei noastre în apărarea ţării noastre”, a spus Tsai trupelor după aceea.

Anul trecut, ministrul apărării din Taiwan, Chiu Kuo-cheng, a declarat că China ar putea fi capabilă să organizeze o invazie „la scară largă” până în 2025, adăugând că tensiunile militare dintre strâmtoare sunt la punctul „cel mai grav” din ultimii 40 de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici