LIVE-TEXT  Taiwan sub asediu, ziua 5. Australia a fost avertizată de China: „arătarea cu degetul împotriva Beijingului este inacceptabilă”. China efectuează manevre aeriene agresive în strâmtoarea Taiwanului

  • China reîncepe exerciţiile militare în jurul Taiwanului
  • Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forţele sale navale supraveghează navele militare ale Chinei în largul coastei de est
  • Ambasada chineză a avertizat Australia împotriva implicării în acţiunile sale asupra Taiwanului , declarând că „arătarea cu degetul” împotriva Beijingului este inacceptabilă.
57771 afișări
Imaginea articolului Taiwan sub asediu, ziua 5. Australia a fost avertizată de China: „arătarea cu degetul împotriva Beijingului este inacceptabilă”. China efectuează manevre aeriene agresive în strâmtoarea Taiwanului

Sursa - Wikipedia Commons

Taiwan îşi trimite avioanele în recunoaştere în timp ce avioanele chineze traversează linia mediană

Taiwanul a alungat 20 de avioane chineze, inclusiv 14 care au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan , a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării al ţării, transmite Reuters. 

Taiwan a declarat că exerciţiile militare ale Chinei par să simuleze un atac asupra insulei, relatează AP.

 

China susţine că SUA ar fi trebuit să oprească vizita lui Pelosi
Sâmbătă, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a acuzat SUA că se amestecă în afacerile interne ale Beijingului.

Chunying a mai spus că SUA ar fi trebuit să oprească vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan de săptămâna trecută.

 

Gigantul american de bomboane Mars Wrigley a insistat că „respectă suveranitatea naţională a Chinei” şi şi-a cerut scuze după ce o reclamă pentru ciocolata sa Snickers a menţionat Taiwan ca o ţară, relatează AFP.

Capturi de ecran de marketing pentru batonul de ciocolată cu nuci au fost preluate rapid pe reţelele sociale din China continentală ce conţineau imagini cu Taiwan ilustrat ca ţară , stârnind indignare.

O declaraţie a lui Mars Wrigley postată pe pagina Snickers de pe Weibo spunea:

Suntem la curent cu rapoartele privind activităţile legate de Snickers în anumite regiuni din Asia, luăm acest lucru foarte în serios şi ne cerem scuzele profunde.

 

Ambasada chineză a avertizat Australia împotriva implicării în acţiunile sale asupra Taiwanului, declarând că „arătarea cu degetul” împotriva Beijingului este inacceptabilă, relatează Reuters 

 

 

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forţele sale navale supraveghează navele militare ale Chinei în largul coastei de est 

Acest anunţ vine după ce Taiwan a acuzat sâmbătă că avioanele şi navele chineze  au efectuat exerciţii de simulare de atac asupra insulei sale.  

 

China reîncepe exerciţiile militare în jurul Taiwanului
Comandamentul teatrului de est al Armatei Populare de Eliberare a declarat că a continuat sâmbătă să desfăşoare exerciţii maritime şi aeriene comune la nord, sud-vest şi est de Taiwan , aşa cum era planificat, relatează Reuters.

A transmis că se concentrează pe testarea capacităţilor de lovire terestră şi de asalt pe mare ale sistemului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici