Taiwanul cel mult-lăudat în lupta cu pandemia a impus populaţiei noi restricţii. Şcolile şi grădiniţele, închise pentru două săptămâni

  • Cel mai mare focar de coronavirus de la startul pandemiei s-a declanşat luni.
  • Taiwan raportase până acum doar 12 decese de pe urma virusului, la o populaţie de 23 de milioane de locuitori.
  • Şcolile şi grădiniţele din capitala Taipei vor fi închise de marţi.
872 afișări
Imaginea articolului Taiwanul cel mult-lăudat în lupta cu pandemia a impus populaţiei noi restricţii. Şcolile şi grădiniţele, închise pentru două săptămâni

Sursa foto: Profimedia

Populaţia din Taiwan s-a bucurat prea devreme că a câştigat lupta cu pandemia. Dintr-o ţară de succes împotriva COVID-19, Taiwan se află în situaţia de a înregistra o situaţie negativă.

Taiwanul a decis să impună noi restricţii, inclusiv limite la adunările din capitala Taipei, întrucât luptă cu cel mai mare focar de coronavirus de la începutul pandemiei.

Insula de pe coasta Chinei, dată ca exemplu la nivel mondial pentru gestionarea Covid-19, a raportat luni 335 de cazuri noi - o creştere-record pentru o singură zi. 

Numărul de luni urmează un record anterior, de 207 de cazuri noi raportate duminică.

Autorităţile taiwaneze au impus noi măsuri de distanţare socială sâmbătă, închizând baruri, cluburi şi săli de sport şi restricţionând adunările interioare din Taipei la un număr de cinci persoane.

În Taipei, oamenii trebuie să poarte măşti în aer liber - nerespectarea se pedepseşte cu o amendă de la 3.000 la 15.000 de dolari taiwanezi (de la 107 la 535 de dolari americani).

Toate şcolile şi grădiniţele din Taipei vor fi închise timp de două săptămâni începând de marţi, iar activitatea mai multor consilii locale a fost, de asemenea, suspendată.
Liderul insulei din Estul Asiei, Tsai Ing-wen, i-a îndemnat pe rezidenţi să se asigure că cei din jur sunt în siguranţă şi sănătoşi.

Săptămâna trecută, ministrul sănătăţii şi bunăstării, Chen Shih-chung, a declarat că insula se află în „stare critică”, potrivit CNA din Taiwan.

Creşterea cazurilor a provocat o alarmă în Taiwan, determinând unii rezidenţi să se grăbească să se vaccineze, a raportat CNA. După săptămâni de îngrijorare cu privire la mersul lent al procesului de vaccinare, Chen a spus că acum este îngrijorat că stocurile se vor epuiza.

Insula are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din lume, cu mai puţin de 1% din populaţia de 23 de milioane de oameni. Persoanele în vârstă, personalul medical şi alţi lucrători de urgenţă sau cu risc ridicat, precum şi diplomaţii, poliţia, lucrătorii din îngrijire şi alte profesii sunt în prezent eligibili pentru vaccinare în cadrul programului guvernamental.

Actualul focar Covid-19 al insulei este relativ mic în comparaţie cu cele din alte părţi ale lumii, dar este o situaţie necunoscută pentru Taiwan, care reuşise până acum să evite o creştere gravă a cazurilor.

Taiwanul a raportat 2.017 cazuri confirmate şi 12 decese de la începutul pandemiei, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din Taiwan.

Acest lucru a atras elogii asupra insulei pentru stăpânirea virusului, Bloomberg plasând Taiwanul pe locul cinci în clasamentul Covid Resilience, care ia în considerare decesele, cazurile şi rata de vaccinare.

Institutul australian Lowy situează răspunsul pandemic al Taiwanului pe locul trei, în spatele Bhutanului şi Noii Zeelande. Anul trecut, insula a trecut de 250 de zile fără a raporta un caz transmis local.

Succesul Taiwanului s-a datorat parţial regulilor dure de frontieră, care au interzis aproape tuturor nerezidenţilor să intre pe insulă din martie anul trecut. Ministrul Chen a declarat săptămâna trecută că Taiwanul va pune în carantină toţi piloţii care lucrează pentru transportatorul taiwanez China Airlines, timp de 14 zile, pe fondul unui focar Covid-19 în rândul echipajelor de zbor şi lucrătorilor din industria hotelieră. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici