Talibanii ar putea accepta o încetare a focului în Afganistan în cazul unui acord cu SUA

Talibanii vor implementa o încetare a focului valabilă zece zile în Afganistan şi vor continua să discute cu oficialii din Guvernul de la Kabul în cazul în care discuţiile de la Doha cu Statele Unite vor ajunge la un rezultat, informează Reuters.

684 afișări
Imaginea articolului Talibanii ar putea accepta o încetare a focului în Afganistan în cazul unui acord cu SUA

Talibanii ar putea accepta o încetare a focului în Afganistan în cazul unui acord cu SUA

Astfel, în cazul în care se va ajunge la o înţelegere între talibani şi reprezentanţii Statelor Unite, există posibilitatea identificării unei soluţii referitoare la conflictul din Afganistan.

Reprezentanţi ai talibanilor şi ai Statelor Unite au discutat miercuri şi joi în legătură cu semnarea unui posibil acord de pace, potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor. Discuţiile au fost „utile” şi vor continua şi în următoarele zile, a declarat acesta vineri.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut apel în septembrie la negocieri cu talibanii pentru a pune capăt războiului civil din Afganistan, care durează de 18 ani. Cu toate acestea, discuţiile au fost suspendate în decembrie după ce talibanii au revendicat un atac sinucigaş în apropierea unei baze militare americane din apropierea capitalei Kabul, soldat cu moartea a doi civili.

Două surse apropiate negocierilor au informat că liderii talibani au fost de acord cu implementarea unui acord privind încetarea focului timp de zece zile dacă un acord cu SUA va fi semnat la Doha. De asemenea, aceştia ar fi fost de acord să „reducă” numărul atacurilor asupra civililor din Afganistan.

„Statele Unite ne-au cerut să anunţăm încetarea focului în timpul neocierilor, însă nu am fost de acord. Consiliul nostru a fost de acord cu o încetare a focului începând cu ziua semnării acordului de pace”, a declarat un oficial de rang înalt din rândul talibanilor.

După eventuala semnare a unui acord de pace, talibanii şi Guvernul de la Kabul ar putea demara negocieri în Germania, a declarat acesta. Anterior, talibanii au refuzat să poarte negocieri cu Guvernul afgan.

Momentan nu a fost stabilită o dată pentru semnarea acordului între talibani şi Statele Unite, însă oficialul taliban a informat că se aşteaptă ca documentul să fie semnat „foarte curând”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afganistan,
talibani,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici