Talibanii consideră "ridicol" modul de organizare a alegerilor prezidenţiale din Afganistan

Talibanii au afirmat că organizarea alegerilor prezidenţiale afgane a fost "ridicolă" şi falsificată din cauza fraudelor şi a corupţiei, potrivit unui mesaj semnalat de centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste (SITE).

15 afișări
Imaginea articolului Talibanii consideră "ridicol" modul de organizare a alegerilor prezidenţiale din Afganistan

Talibanii consideră "ridicol" modul de organizare a alegerilor prezidenţiale din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recentele alegeri prezidenţiale de la 20 august sunt ridicole, ruşinoase şi periculoase pentru Guvernul de la Kabul", potrivit comunicatului talibanilor publicat de SITE.

Talibanii au denunţat de asemenea în acest mesaj rata de participare foarte scăzută şi au afirmat că alegătorii au fost "mituiţi", fie "obligaţi" să voteze.

"Majoritatea dintre aceştia (alegătorii) au arătat clar că au respins (alegerile)", adaugă talibanii.

Comunicatul talibanilor difuzat de SITE datează de la 20 octombrie, dar nu face nici o referire precisă la organizarea la 7 noiembrie a unui al doilea tur, decisă marţi, între preşedintele în exerciţiu, Hamid Karzai, şi fostul ministru de Externe, Abdullah Abdullah.

"Considerăm că această zi este mult mai umilitoare pentru democraţia falsă (aflată la putere în Afganistan) şi cei care o susţin", potrivit talibanilor.

Potrivit SITE, acest mesaj a fost difuzat pe forumuri ale militanţilor islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici