Talibanii, pregătiţi să reia negocierile cu SUA după vizita neaşteptată a lui Donald Trump în Afganistan

Gruparea militantă Talibană din Afganistan a transmis vineri că sunt pregătiţi să reia negocierile de pace cu Statele Unite, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a efectuat o vizită surpriză în statul afgan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

820 afișări
Imaginea articolului Talibanii, pregătiţi să reia negocierile cu SUA după vizita neaşteptată a lui Donald Trump în Afganistan

Talibanii, pregătiţi să reia negocierile cu americanii privind restabilirea păcii în Afganistan

Liderii Talibani au transmis, în cadrul unei declaraţii de presă, că grupul militant a participat, în ultima săptămână, la o serie de sesiuni de negociere cu reprezentanţi ai Washingtonului, la Doha.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al facţiunii radicale din cadrul grupului insurgent, a declarat vineri că Talibanii „sunt pregătiţi să reia discuţiile” care au eşuat după ce liderul de la Casa Albă le-a sistat. „Poziţia noastră este aceeaşi. Dacă negocierile de pace încep, vor începe de la stadiul la care au fost oprite”, a adăugat acesta.

„Sperăm ca vizita lui Trump în Agfanistan să demonstreze că el este hotărât să înceapă din nou discuţiile. Nu credem că are prea mult de ales”, a declarat un alt comandant din cazul grupului taliban.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a efectuat, joi, o vizită neanunţată în Afganistan, deplasându-se la o bază militară americană cu ocazia Zilei Recunoştinţei. Vizita intervine la aproximativ două luni după ce Donald Trump a suspendat negocierile cu insurgenţii talibani afgani, după un atentat soldat cu moartea a 12 persoane, inclusiv a unui militar american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afganistan,
talibani,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici