Tânăra care l-a agresat pe Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu voia să îi facă rău - VIDEO

Tânăra în vârstă de 25 de ani care l-a aruncat la pământ pe Papa Benedict al XVI-lea, joi seara, la Vatican, le-a declarat medicilor că "nu voia să îi facă rău", scrie vineri cotidianul La Repubblica pe site-ul său de Internet.

18 afișări
Imaginea articolului Tânăra care l-a agresat pe Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu voia să îi facă rău - VIDEO

Tânăra care l-a agresat pe Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu voia să îi facă rău

Susanna Maiolo, o italiano-elveţiană în vârstă de 25 de ani, care suferă de probleme psihice, a fost arestată de serviciile de securitate de la Vatican şi a fost transferată într-o secţie specială.

"Nu s-a întâmplat nimic grav. Este vorba despre o femeie care a încercat să îl salute pe Sfântul Părinte", a dat asigurări, la rândul său, arhiepiscopul de Genova şi preşedintele conferinţei episcopale italiene, cardinalul Angelo Bagnasco.

Totodată, un fan club al tinerei s-a constituit vineri pe site-ul de socializare Facebook, provocând indignarea membrilor majorităţii italiene.

Site-ul "Susanna Maiolo Fans club" număra peste 940 de membri sâmbătă dimineaţa.

Video Stirileprotv.ro

Comentariile sunt în general ironice: unul îi consacră "medialia de aur la Jocurile Olimpice pentru salt peste obstacole"; un altul afirmă că "avea în mână o statuetă a Sfântului Petre şi era pregătită de atac", o referire la atacul asupra premierului Silvio Berlusconi din 13 decembrie, la Milano, comis cu o reproducere a catedralei oraşului.

La scurt timp după această agresiune împotriva lui Berlusconi, o pagină de Facebook l-a sacralizat drept "erou modern" pe agresor, Massimo Tartaglia, în timp ce altele îi luau apărarea şefului Guvernului italian.

Noua iniţiativă a fost criticată de oficialii politici. Gianfranco Rotondi, ministru pentru Actualizarea programului Guvernului, a vorbit despre "prostia" şi "laşitatea" care trebuie "condamnate şi oprite".

Un senator din partidul lui Berlusconi, Antonio Gentile, a declarat că formarea unui astfel de grup "confirmă necesitatea unei intervenţii legislative". "O reţea socială nu poate fi un loc unde se celebrează violenţa", a adăugat el.

În octombrie, justiţia italiană a deschis o anchetă după mai multe apeluri la uciderea premierului, postate de Internet.

Un grup cu aproximativ 300 de membri proclama atunci "Moarte lui Berlusconi", în timp ce un altul, intitulat "Să-l ucidem pe Berlusconi", număra aproximativ 16.000 de membri pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici