Tânărul Alexander îţi povesteşte în lacrimi cum a fost bătut într-o închisoare din Belarus

  • Protestatarii deţinuţi în Belarus au fost aşteptaţi, cu lacrimi, de familii
  • Alexander îţi spune cum poliţia l-a bătut fără niciun motiv
  • Miniştrii de Externe UE s-au întâlnit pentru a discuta sancţiunile pentru cei responsabili
742 afișări
Imaginea articolului Tânărul Alexander îţi povesteşte în lacrimi cum a fost bătut într-o închisoare din Belarus

Tânărul Alexander îţi povesteţe în lacrimi cum a fost bătut într-o închisoare din Belarus

În jur de 1000 de protestatari deţinuţi au fost eliberaţi de autorităţile din Belarus, după ce ministrul de Interne şi-a cerut scuze, public, pentru acţiunile nejustificate ale poliţiei. În oraşul Zohodino, familiile i-au aşteptat cu lacrimi şi urlete. În spatele gratiilor, cei ce au contestat câştigul lui Lukashenko, au fost bătuţi brutal, arată urmele rămase pe picioare sau pe spate. Aproximativ 7.000 de protestatari au fost deţinuţi şi sute răniţi.

Alexander Vilks, protestatar, 19 ani :”Întâi ne-au bătut, apoi ne-au interogat. Veneau şi spuneau „lăsaţi-mă să bat pe cineva, nu am bătut pe nimeni toată ziua”. Apoi le dădeau bâtele şi arătau către cine ar putea fi bătut fără niciun motiv”.

MEDIC VOLUNTAR:”Le-am văzut pe toate. Fracturi ale craniului, nasuri sparte, coaste rupte. De toate”.

Miniştrii de Externe din întreaga Europă s-au reunit, vineri, pentru a discuta ce sancţiuni se vor aplica celor responsabili de violenţe. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a îndemnat pe aceştia să demonstreze sprijinul UE pentru bieloruşi.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici