Tânărul care a creat teroare în Franţa, ieri, poza zâmbitor acum o lună. Cum a ajuns în Nisa şi ce a făcut înainte de atacul din biserică

  • Francezii sunt încă în stare de şoc după atacul sângeros de ieri, din Nisa.
  • Apar tot mai multe amănunte privind autorul uciderii celor trei persoane şi rănirii mai multora, într-o biserică din oraş.
  • Tânărul a intrat în Europa clandestin, prin insula Lampedusa, luna trecută, pe 20 septembrie mai exact.
1973 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a creat teroare în Franţa, ieri, poza zâmbitor acum o lună. Cum a ajuns în Nisa şi ce a făcut înainte de atacul din biserică

Tânărul care a creat teroare în Franţa, ieri, poza zâmbitor acum o lună. Cum a ajuns în Nisa şi ce a făcut înainte de atacul asupra credincioşilor

Brahim Aouissaoui este tunisian şi are 21 de ani. Acesta a călătorit din Italia, ajungând în Paris pe 9 octombrie. Cu doar o lună înainte să comită atacul îngrozitor din Nisa, Brahim a pozat în portul din Bari, conform Daily Mail. Părea fericit, zâmbitor.
 
  • 8 octombrie. Brahim Aouissaoui a făcut poze pentru documente, întrucât se afla pe o barcă cu alţi migranţi, toţi fiind în carantină. Acolo, vorbea despre faptul că vrea să ajungă în Franţa. 

 

  • 9 octombrie. A fost eliberat de autorităţile din Bari şi a luat trenul spre Paris, unde a stat până pe 29 octombrie.

 

  • 29 octombrie. Ziua atacului. Teroristul a luat trenul dis-de-dimineaţă spre Nisa.

 A intrat în oraş la 6:30 dimineaţa şi a pozat biserica unde ulterior avea să comită atacul pentru a o trimite fratelui său rămas în Tunisia. I-a spus acestuia că are de gând să-şi petreacă noaptea în oraş. 

La 8:30 a fost deschisă biserica, atacatorul intrând şi stând circa jumătate de oră până să înceapă atacul. 

Procurorul antitero al Franţei, Jean-Francois Ricard, a confirmat că atacatorul este un tunisian de 21 de ani, care a ajuns în Europa clandestin, prin insula italiană Lampedusa.
 
Trei persoane au murit în urma atacului de joi dimineaţă, din Nisa: o femeie în vârstă de 60 de ani, un bărbat de 55 de ani, un angajat al bisericii şi o femeie de 44 de ani.
 
În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar, spun martorii.
 
Procurorul de caz a declarat că tânărul avea la el o copie a Coranului. În plus, a fost găsită şi arma crimelor: un cuţit cu o lamă de 17 centimetri, împreună cu o pungă care conţinea alte două cuţite care nu au fost folosite însă.
 
Jean-Francois Ricard, procuror antitero: ”A fost transportat într-un spital pentru a fi operat. Este rănit foarte grav şi viaţa îi este în pericol. Când a fost arestat, avea la el un document, o hârtie de la Crucea Roşie italiană cu numele unui cetăţean tunisian născut în 1999.”
 
Teroristul a fost împuşcat de 14 ori de către poliţiştii ajunşi la faţa locului. 
 
Brahim al-Aouissaoui a fost arestat în 2016 pentru violenţă şi folosirea unui cuţit, a declarat, vineri, Mohsen Dali, un oficial al justiţiei din Tunisia.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici