Tancurile insurgenţilor proruşi distruse de armata ucraineană proveneau din Cecenia

Tancurile separatistilor proruşi distruse la începutul săptămânii în regiunea Doneţk de către armata ucraineană au sosit din Cecenia, au afirmat militari ucraineni sub protecţia anonimatului, relatează agenţia oficială Ukrinform în pagina electronică.

372 afișări
Imaginea articolului Tancurile insurgenţilor proruşi distruse de armata ucraineană proveneau din Cecenia

Tancurile insurgenţilor proruşi distruse de armata ucraineană proveneau din Cecenia - presă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În regiunea Doneţk, în special în sectorul B, a fost distrus recent un convoi de tancuri ruseşti. Într-unul din tancurile distruse au fost descoperite documente pe numele Desiatov Aleksandr Mihailovici, născut pe 25 noiembrie 1986. Militarul şi tancul de tip T-72, numărul 626, proveneau din Cecenia", au afirmat sursele citate.

"Astfel, informăm că tancurile distruse de armata noastră au sosit din Cecenia", au declarat aceşti militari.

Autorităţile de la Kiev au acuzat trupele ruse că operează pe teritoriul Ucrainei, NATO şi Polonia afirmând că deţin dovezi, însă Moscova a respins în repetate rânduri aceste acuzaţii.

Potrivit Kievului, trupe ruse care au intrat în Ucraina au instalat un "cartier general" în regiunea separatistă Doneţk.

Marţi, autorităţile ucrainene au anunţat că au "distrus" un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri, care ar fi trecut frontiera, dinspre Rusia, în sudul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici