Ţara care interzice definitiv fumatul pentru următoarea generaţie: vârsta legală pentru fumat va creşte în fiecare an

Noua Zeelandă a anunţat că va interzice fumatul pentru următoarea generaţie, astfel cei care au vârsta de 14 ani şi mai puţin nu vor putea niciodată să cumpere tutun în mod legal.

2700 afișări
Imaginea articolului Ţara care interzice definitiv fumatul pentru următoarea generaţie: vârsta legală pentru fumat va creşte în fiecare an

Ţara care interzice definitiv fumatul pentru următoarea generaţie: vârsta legală pentru fumat va creşte în fiecare an

Noua legislaţie înseamnă că vârsta legală pentru fumat va creşte în fiecare an, pentru a crea o generaţie de neozeelandezi fără fumat, a declarat joi ministrul asociat al Sănătăţii, dr. Ayesha Verrall.
 
„Aceasta este o zi istorică pentru sănătatea poporului nostru”, a spus ea.
 
Guvernul a anunţat creşterea vârstei alături de alte măsuri pentru a face fumatul cât mai inaccesibil cu obiectivul: o ţară fără fumat în următorii patru ani. 
 
Alte măsuri includ reducerea cantităţii legale de nicotină din produsele cu tutun, reducerea magazinelor în care ţigările ar putea fi vândute în mod legal şi creşterea finanţării pentru serviciile de tratare a dependenţei. Noile legi nu vor restricţiona vânzările de "vape".
 
„Vrem să ne asigurăm că tinerii nu încep să fumeze, aşa că vom transforma în infracţiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun noilor generaţii”, a spus Verrall.
 
Ratele zilnice de fumat din Noua Zeelandă au scăzut de-a lungul timpului – până la 11,6% în 2018, de la 18% cu un deceniu mai devreme.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici