Ţara cu 7 decese declarate oficial, acuzată că-şi îngroapă morţii de COVID-19 pe ascuns, în miez de noapte: "Mi-au îngropat bunicul fără să spună"

  • Autorităţile din Nicaragua sunt acuzate de mai multe organizaţii independentă că ascund numărul real al pacienţilor bolnavi de coronavirus, respectiv pe cel al morţilor din cauza COVID-19
  • Nicaragua a declarat 25 de îmbolnăviri şi 7 decese, dar Civil Society COVID-19 Observatory notează, pe baza afirmaţiilor cadrelor medicale, că bilanţul este de cel puţin 1.200 bolnavi şi 233 decedaţi
  • Nicaragua este condusă de Daniel Ortega, fost lider al Frontului Sandiniştilor. El a condus ţara între 1979 şi 1990, iar din 2007 a preluat din nou puterea
5970 afișări
Imaginea articolului Ţara cu 7 decese declarate oficial, acuzată că-şi îngroapă morţii de COVID-19 pe ascuns, în miez de noapte: "Mi-au îngropat bunicul fără să spună"

Ţara cu 7 decese declarate oficial, acuzată că-şi îngroapă morţii de COVID-19 pe ascuns, în miez de noapte. Autorităţi: "Minciuni şi fake news"

Autorităţile statului Nicaragua, din America Centrală, sunt acuzate că ascund bilanţul real al epidemiei de coronavirus. Acestea au declarat oficial 25 de îmbolnăviri de COVID-19 şi 7 decese. Organizaţiile independente vorbesc despre inmormântări pe ascuns şi transporturi de pacienţi în miez de noapte.
 
The Guardian scrie că Nicaragua, îndeosebi capitala Managua, este scena de război. La propriu. Soldaţii au fost scoşi pe străzi şi puşi să păzească majoritatea obiectivelor importante, Spitalul din Managua unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 este păzit de Armată.
 
Organizaţiile independente contrazic bilanţul oficial al autorităţilor, de 25 de îmbolnăviri şi 7 decese, afirmând că este vorba, în realitate, despre 1.200 bolnavi şi cel puţin 233 decedaţi.
 
Guardian prezintă mărturia Anei Gabriel Bermudez, care afirmă că autorităţile i-au spus că bunicul său, Jose Torres, a murit din cauza "unor probleme respiratorii".
 
"Au susţinut continuu că nu este COVID-19, ci alte "probleme respiratorii". Dar daca nu a fost COVID-19, atunci de ce l-au îngropat direct, iar familia nu a avut permisiunea de a asista?", a spus aceasta.
 
Civil Society COVID-19 Observatory notează că bilanţul real al îmbolnăvirilor este de peste 1.200 pacienţi şi 233 decedaţi. Această organizaţie a publicat o scrisoare expediată de 700 de medici.
 
Preşedintele Nicaraguăi, Daniel Ortega, a susţinut constant că epidemia de coronavirus este sub control şi a refuzat să ia măsuri restrictive, în timp ce soţia sa, Rosario Murillo, care este şi vice-preşedinte, a spus că acuzaţiile sunt "fake news". Rosario Murillo i-a numit "extratereştri" pe cei care susţin că autorităţile ascund bilanţul real: "Oamenii ăia trăiesc în altă galaxie, într-o bulă mentală a lor, de aia vin cu astfel de minciuni", a spus ea.
 
Daniel Ortega a condus Nicaragua, ca lider al Frontului Sandinist de Eliberare Naţională între 1979 şi 1990. El a redevenit preşedinte în 2007 şi deţine funcţia şi în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici