Ţara din Europa care iese astăzi din lockdown, după patru săptămâni

  • Anglia iese miercuri, 2 decembrie, din lockdown-ul de patru săptămâni.
  • A fost cea de-a doua închidere în Anglia, în incercarea de a reduce un al doilea val de coronavirus.
  • Anglia este cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, cu peste 59.000 de morţi .
6097 afișări
Imaginea articolului Ţara din Europa care iese astăzi din lockdown, după patru săptămâni
Anglia iese miercuri, 2 decembrie, din lockdown-ul de patru săptămâni pentru a reveni la restricţii regională pe care premierul Boris Johnson speră să le poată ridica în primăvară, datorită vaccinurilor şi a screening-ului în masă. 
 
A fost cea de-a doua închidere în Anglia, în incercarea de a reduce un al doilea val de coronavirus, fiind cea mai afectată ţară din Europa de pandemie (peste 59.000 de morţi pentru 1,6 milioane de cazuri pozitive). Lockdown-ul este înlocuit, cel puţin până în februarie, de un sistem de alertă pe trei niveluri, impunând restricţii la nivel local în funcţie de gravitatea epidemiei.
 
„Trebuie să fim realişti şi trebuie să acceptăm că nu există încă niciun vaccin în faza de implementare, care singur va permite revenirea la viaţa normală,” a explicat marţi Boris Johnson Camerei Comunelor, camera inferioară a Parlamentului. "Până atunci, nu ne putem permite să ne relaxăm, mai ales în lunile reci de iarnă," a adăugat el, justificând măsurile restrictive.
 
Astfel, în toată Anglia, magazinele neesenţiale pot din nou să întâmpine clienţii. De asemenea, sălile de sport se vor redeschide şi se pot face nunţi. Rezidenţii se pot întâlni acum în grup de maxim şase persoane. Aproape toată Anglia, în jur de 55 de milioane de oameni, este plasată pe nivelul de alertă 2 sau 3, cu excepţia Insulei Wight, Cornwall şi Insulele Scilly, care se află la nivelul 1, cel mai jos.
 
Restricţiile (care se referă în special la funcţionarea pub-urilor şi restaurantelor şi a întâlnirilor în interior) sunt mai severe decât înainte de blocare. Însă, pentru a sprijini sectorul în sezonul cumpărăturilor pemtru Crăciun, guvernul a decis să ofere companiilor mai multă flexibilitate pentru programul de lucru, iar unele lanţuri au decis să funcţioneze 24 de ore pe zi.
 
Măsurile adoptate vor fi revizuite la fiecare două săptămâni, cu o primă evaluare programată pentru 16 decembrie. "Acest lucru va păstra progresul realizat în ultima lună şi va menţine virusul sub control," a declarat marţi seară un purtător de cuvânt al guvernului. Britanicii vor avea totuşi un armistiţiu de Crăciun, cu reuniuni de familie permise timp de cinci zile, în perioada 23-27 decembrie, cu grupuri care de până la trei familii. 
 
În alte părţi ale Regatului Unit, strategiile adoptate variază. Scoţia, de exemplu, are şi un sistem de restricţii locale. Ţara Galilor, după un blocaj de 17 zile încheiat la începutul lunii noiembrie, a decis închiderea puburilor la ora 18:00 şi interzicerea vânzării de alcool, sperând să menţină epidemia sub control înainte de Crăciun.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici