Ţara în care măsurile de distanţare socială au luat forme extreme, asemănătoare abuzurilor. Ce nu ai voie să faci şi care sunt pedepsele

  • Africa de Sud a luat măsuri extreme pentru a impune distanţarea socială
  • Ţara va ajunge în curând la 30.000 de teste/zi pentru coronavirus
  • Forţele de ordine care menţin carantina totală au fost acuzate de abuzuri
4572 afișări
Imaginea articolului Ţara în care măsurile de distanţare socială au luat forme extreme, asemănătoare abuzurilor. Ce nu ai voie să faci şi care sunt pedepsele

Sursa: Profimedia Images

Africa de Sud e de o săptămână în carantină totală şi lucrurile arată promiţător – peste 47.000 de oameni au fost testaţi şi 67 de laboratoare sunt funcţionale. Ţara are chiar şi centre de testare de tip drive-in. Iar în curând, Africa de Sud va avea capacitatea de a testa 30.000 de pacienţi pe zi, scrie BBC. În plus, oamenii primesc gratuit gel antibacterian pentru mâini. Până acum, din cele aproximativ 1.500 de cazuri de coronavirus, doar 7 au fost mortale.

Cât de strictă e carantina impusă pentru trei săptămâni în Africa de Sud? Păi, spre deosebire de România şi multe alte ţări, nu ai voie să ieşi ca să faci mişcare sau să îţi plimbi câinele. Au fost interzise vânzările de alcool şi ţigări. Iar dacă nu respecţi regulile, eşti amendat drastic sau poţi chiar să ajungi la închisoare.

Însă nu totul e perfect. Poliţiştii şi militarii mobilizaţi au fost acuzaţi de abuzuri. Oamenii s-au plâns că au fost umiliţi, bătuţi şi chiar împuşcaţi, inclusiv pe străzile capitalei comerciale, Johannesburg.

Având în vedere că în Africa de Sud există o uriaşă diferenţă între categoriile sociale, e clar că bătălia contra COVID-19 va fi câştigată în cele mai sărace comunităţi ale ţării, concluzionează jurnaliştii BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici