Ţara victorioasă care numără cazurile de COVID-19 pe degetele de la o mână. Reţeta succesului constă în 3 elemente-cheie

  • Noua Zeelandă a înregistrat a doua zi consecutivă fără niciun caz nou de COVID-19
  • Data de 4 mai a fost prima cu zero cazuri de la debutul epidemiei de coronavirus
  • Guvernul are în vedere relaxarea restricţiilor de blocare ale ţării
11389 afișări
Imaginea articolului Ţara victorioasă care numără cazurile de COVID-19 pe degetele de la o mână. Reţeta succesului constă în 3 elemente-cheie

Sursa FOTO: Profimedia

Noua Zeelandă a nu a raportat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi consecutivă. Este prima dată când se întâmplă acest lucru din 25 martie, dată ce marchează vârful epidemiei în ţară.

După aproape 5 săptămâni de măsuri stricte pentru a preveni răspândirea virusului, statul insular a relaxat marţi restricţiile. Constrângerile aferente blocajului de gradul 4 din perioada anterioară au fost descrise de premierul Jacinda Ardern drept „cele mai stricte resimţite de neozeelandezii în istoria modernă.”

De astăzi, alţi 400.000 de cetăţeni revin la muncă, astfel încât 75% din economia ţării să poată funcţiona. Noile restricţii, de nivel trei, permit organizarea de înmormântări restrânse, dar şi serviciile de livrări. 

În acest moment, în Noua Zeelandă mai sunt internaţi doar 4 pacienţi bolnavi de COVID-19. Nu au mai fost raportate nici alte decese, astfel încât bilanţul morţilor s-a oprit la 20.

Ashley Bloomfield, directorul general al Sănătăţii din Noua Zeelandă, a declarat că 88% dintre cele 1.486 de persoane care au contractat virusul s-au recuperat. „Desigur, trebuie să ne conformăm planului”, le-a spus Bloomfield reporterilor în timpul unei conferinţe de presă susţinute în Wellington. „Cel mai rău lucru pe care l-am putea face ar fi să sărbătorim succesul înainte de fluierul final.”

Reţeta succesului: Cum a fost posibil? 

Noua Zeelandă a avut parte de câteva avantaje semnificative în ceea ce priveşte combaterea virusului.

1. A beneficiat de timp. Noua Zeelandă a confirmat primul caz de coronavirus pe 28 februarie, o dată târzie comparativ cu alte state. 

2. Este un stat insular, relativ izolat de restul lumii. De asemenea, sunt puţine zboruri ce tranzitează Noua Zeelandă. 

3. Poate că adevărata cheie a succesului constă, însă, în modul de abordare a problemei. S-au mişcat rapid, au testat populaţia la scară largă şi s-au bazat pe resurse ştiinţifice de cea mai înaltă calitate.


În ciuda succesului timpuriu înregistrat în Noua Zeelandă, ţara este încă departe de a reveni la stilul de viaţă normal, anterior epidemiei. ”(Nivelul trei - n.r.) nu este şi nu poate readuce viaţa ante-COVID-19", a declarat Ardern luni. "Va veni şi ziua aceea, dar încă nu este momentul."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici