Tăriceanu, pentru Reuters: Iohannis foloseşte referendumul pentru a intra în dezbaterea politică în perspectiva scrutinului prezidenţial

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat referendumul pe tema situaţiei din justiţie pentru a intra în dezbaterea politică în perspectiva scrutinului prezidenţial, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul formaţiunii ALDE.

1012 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, pentru Reuters: Iohannis foloseşte referendumul pentru a intra în dezbaterea politică în perspectiva scrutinului prezidenţial

Tăriceanu, pentru Reuters: Iohannis foloseşte referendumul pentru a intra în dezbaterea politică în perspectiva scrutinului prezidenţial

"Referendumul este doar un simplu joc politic care îi permite preşedintelui să intre în dezbaterea politică", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu în interviul acordat Reuters, notând că preşedintele Klaus Iohannis vrea obţinerea unui nou mandat în scrutinul prezidenţial care va avea loc spre sfârşitul anului 2019.

Liderul ALDE, care, potrivit Reuters, a sugerat că ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al ţării, a precizat: Referendumul "nu rezolvă nicio problemă majoră, deoarece nu cred că există cineva în România care va spune că nu vrea stat de drept ori justiţie independentă".

Încercând să motiveze reformele judiciare lansate de coaliţia de guvernământ, Tăriceanu a declarat că procurorii anticorupţie şi serviciile secrete au utilizat metode care amintesc de perioada comunistă pentru a viza politicieni de rang înalt. "Nu am niciun dubiu că este necesară o operaţiune profundă în sistemul judiciar. Nu putem tolera practicile sprecifice perioadei comuniste, când justiţia era determinată de serviciile secrete şi de procurori", a adăugat Tăriceanu, subliniind, conform Reuters, că protocoalele de cooperare cu serviciile secrete pentru obţinerea interceptărilor şi a altor dovezi au afectat procedurile judiciare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici