Ţările APEC pledează pentru intensificarea schimburilor comerciale. Donald Trump a participat la summit

  • Ţările APEC pledează pentru intensificarea schimburilor comerciale
  • Summitul APEC: "Recunoaştem importanţa comerţului liber, deschis, corect, nondiscriminatoriu, transparent şi predictibil"
  • Donald Trump a participat la summitul APEC, desfăşurat prin videoconferinţă
810 afișări
Imaginea articolului Ţările APEC pledează pentru intensificarea schimburilor comerciale.  Donald Trump a participat la summit
Ţările din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare Economică în zona Asia-Pacific (APEC), inclusiv SUA şi China, au pledat pentru eliminarea barierelor comerciale, în cursul unui summit prin videoconferinţă la care a participat inclusiv preşedintele american în funcţie, Donald Trump.

"Vom continua cooperarea pentru a folosi toate instrumentele politice în sensul obţinerii unei reacţii complete, eficiente şi susţinute la pandemia de Covid-19, pentru a minimiza impactul asupra nivelului de trai. Recunoaştem necesitatea de intensificare a măsurilor de stimulare care să faciliteze relansarea economică şi crearea de locuri de muncă", anunţă liderii APEC într-o declaraţie comună emisă după summitul din Kuala Lumpur (Malaysia).

"Vom coopera pentru facilitarea transferului de produse şi servicii esenţiale, precum şi a deplasărilor persoanelor în siguranţă, identificând şi depăşind barierele în domeniul comercial, prin consolidarea rezistenţei reţelelor de aprovizionare. Recunoaştem importanţa comerţului liber, deschis, corect, nondiscriminatoriu, transparent şi predictibil, a unui mediu de investiţii care să stimuleze relansarea economică în această perioadă problematică", precizează liderii APEC, conform declaraţiei comune, accesată de agenţia MEDIAFAX.

La reuniunea APEC, desfăşurată prin videoconferinţă, a participat inclusiv preşedintele american în funcţie, Donald Trump. Este prima dată când Donald Trump participă la un summit APEC după anul 2017. Consilierul Casei Albe pentru Afaceri Economice, Larry Kudlow, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că discursul lui Donald Trump la summitul APEC s-a concentrat pe contracararea coronavirusului şi pe relansarea economică. Preşedintele SUA a subliniat că putem învinge coronavirusul, a explicat Larry Kudlow.

La rândul său, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat pentru multilateralism în relaţiile comerciale, cerând intensificarea comerţului şi a investiţiilor în zona Asia-Pacific.

"Impactul războiului comercial (SUA-China -n.red.) a fost eclipsat de pandemia Covid-19. APEC se angajează să evite paşii înapoi, să evite măsurile protecţioniste", a remarcat Muhyiddin Yassin, premierul Malaysiei, ţară care a organizat summitul.

Din Organizaţia pentru Cooperare în Asia-Pacific (APEC) fac parte 21 de naţiuni, printre care Statele Unite, China, Australia, Canada, Indonezia, Japonia, Coreea de Sud, Malaysia, Noua Zeelandă, Rusia, Singapore şi Thailanda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici