Ţările care îl susţineau cel mai mult şi cel mai puţin pe Donald Trump înainte de asasinarea comandantului iranian Qasem Soleimani

Un centru de cercetare nepartizan din SUA a făcut în 2019 un sondaj la nivel global şi a aflat care sunt ţările care îl susţin pe Donald Trump, dar şi cele care nu au deloc încredere în preşedintele SUA, informează BBC.

2750 afișări
Imaginea articolului Ţările care îl susţineau cel mai mult şi cel mai puţin pe Donald Trump înainte de asasinarea comandantului iranian Qasem Soleimani

Ţările care îl susţineau cel mai mult şi cel mai puţin pe Donald Trump înainte de asasinarea comandantului iranian Qasem Soleimani

Un centru de cercetare nepartizan din SUA, Pew Research Center, a condus un studiu pe o perioada de şase luni, în 33 de ţări pentru a afla ce naţiuni îl susţin pe Donald Trump, dar şi cele care nu au deloc încredere în preşedintele american, informează BBC

În urma studiului doar 29% dintre ţările în care a fost făcut sondajul au manifestat încredere în politica preşedintelui Trump. 

În ceea ce priveşte încrederea în politica liderului de la Casa Albă apropo de gestionarea relaţiilor la nivel global, rezultatele studiului au arătat ţările care au cea mai puţină încredere în preşedintele Statelor Unite.

Mexic este ţara a cărei cetăţeni manifestă cea mai puţină susţinere pentru Trump, cu doar 8%.

Urmează apoi Germania cu 13% şi Rusia, unde 20% dintre cetăţeni îl susţin pe preşedintele SUA.

La o distanţă nu foarte mare în topul ţărilor care nu au încredere în politica preşedintelui SUA se află Brazilia şi Canada, în ambele ţări 22% dintre cetăţeni au încredere în liderul american. 

La polul opus se află ţările care au cea mai multă încredere în politica globală a lui Donald Trump. În Filipine, 77% din populaţie se declară susţinători ai liderului de la Casa Albă, urmată apoi cu 71% de Israel şi Kenya cu 65%. 

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici