Ţările care se află pe "lista sigură" ce urmează să fie votată de Uniunea Europeană

  • Statele Unite nu se află pe o „listă sigură” de destinaţii pentru călătoriile neesenţiale care urmează să fie dezvăluite de guvernele Uniunii Europene în cursul zilei de azi, au spus trei diplomaţi.
  • Se aşteaptă ca blocul de 27 de membri să ofere aprobare călătoriilor de agrement sau de afaceri de miercuri în 14 ţări, relatează The Guradian.
  • Mai multe surse spun că ţările sunt: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.
5991 afișări
Imaginea articolului Ţările care se află pe "lista sigură" ce urmează să fie votată de Uniunea Europeană

Ţările care se află pe "lista sigură" ce urmează să fie votată de Uniunea Europeană

Între timp, Rusia şi Brazilia, împreună cu Statele Unite, sunt printre ţările care nu fac „lista sigură” iniţială, relatează Reuters.

Votul are ca scop sprijinirea industriei turistice a UE şi a destinaţiilor turistice, în special ţările din sudul Europei cele mai afectate de pandemia Covid-19. De asemenea, China ar fi aprobată provizoriu, deşi călătoriile s-ar deschide doar dacă autorităţile chineze ar permite şi vizitatorii UE. Reciprocitatea este o condiţie de a fi pe lista sigură.

Lista trebuie să fie trecută de o „majoritate calificată” a ţărilor UE, adică 15 ţări din UE care reprezintă 65% din populaţie. Patru diplomaţi ai UE au declarat că se aşteaptă ca acesta să aibă sprijinul necesar. Lista va acţiona ca o recomandare pentru ţările membre UE.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici