Tatăl jurnalistului britanic John Cantlie, luat ostatic de gruparea Stat Islamic în Siria, a murit

Tatăl jurnalistului britanic John Cantlie, luat ostatic în Siria de islamiştii din gruparea Stat Islamic (SI), a decedat, la două săptămâni după ce a cerut public eliberarea fiului său, a anunţat, miercuri, familia sa, relatează AFP.

458 afișări
Imaginea articolului Tatăl jurnalistului britanic John Cantlie, luat ostatic de gruparea Stat Islamic în Siria, a murit

John Cantlie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Paul Cantlie a murit la vârsta de 80 de ani "în urma unor complicaţii provocate de o pneumonie", a anunţat familia sa, într-un comunicat.

De profesie arhitect naval, Paul Cantlie a dat publicităţii la începutul lunii octombrie o înregistrare video realizată pe patul de spital în care a cerut grupării Stat Islamic eliberarea fiului său.

"Forţa fizică a lui (Paul) Cantlie s-a diminuat de la răpirea fiului său, John Cantlie, în urmă cu aproape doi ani", a explicat familia sa.

"Mulţi dintre britanici îşi amintesc recenta înregistrare video realizată de pe patul de spital, într-un moment în care era foarte bolnav, dar decis să-i transmită fiului său cât de mândru este de el", a adăugat familia sa.

Sora ostaticului britanic, Jessica Cantlie, a îndemnat săptămâna trecută gruparea Stat Islamic să "reia" dialogul întrerupt cu familia jurnalistului. Noile încercări ale familiei de a lua legătura cu membri ai SI au rămas însă fără răspuns.

"Paul a murit fără să afle dacă răpitorii lui John au primit mesajul pe care el l-a transmis. Imposibilitatea de a stabili o comunicare a dus, inevitabil, la un sentiment îngrozitor de abandonare", a mai afirmat familia Cantlie.

Jurnalistul britanic John Cantlie a colaborat, printre altele, cu publicaţiile Sunday Times, Sunday Telegraph şi cu agenţia France-Presse. El a fost răpit în noiembrie 2012, împreună cu jurnalistul american James Foley, care a fost decapitat de islamiştii din SI. Islamiştii au decapitat, de asemenea, un alt jurnalist american şi un lucrător umanitar britanic.

John Cantlie a apărut într-o înregistrare video dată publicităţii de gruparea Stat Islamic la 18 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici