Tatăl lui Boris Johnson vrea să devină cetăţean francez pentru a-şi menţine legăturile cu Uniunea Europeană după BREXIT

Tatăl premierului britanic Boris Johnson a declarat joi că vrea să devină cetăţean francez pentru a-şi menţine legăturile cu Uniunea Europeană după Brexit.

1632 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Boris Johnson vrea să devină cetăţean francez pentru a-şi menţine legăturile cu Uniunea Europeană după BREXIT

Tatăl premierului britanic Boris Johnson spune că vrea să devină cetăţean francez pentru a-şi menţine legăturile cu Uniunea Europeană după BREXIT

„Dacă înţeleg corect, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franţa, mama ei era total franceză la fel ca bunicul ei. Deci pentru mine este vorba de recuperarea a ceea ce am deja. Şi asta mă bucură foarte mult ”, a declarat Stanley Johnson pentru radio RTL.

„Voi fi întotdeauna european, asta e sigur. Nu se poate să spui poporului britanic: nu sunteţi europeni. Europa este mai mult decât piaţa unică. Este important să avem o legătură cu Uniunea Europeană ”, a adăugat el în franceză.

În ciuda faptului că fiul său Boris a condus campania pentru ieşirea din UE în referendumul din Marea Britanie din 2016, Stanley Johnson a făcut camapnie pentru rămânerea.

Fost membru al Parlamentului European, Johnson, în vârstă de 80 de ani, a fost unul dintre primii funcţionari publici britanici de la Bruxelles ca membru al Parlamentului European. Drept urmare, Boris Johnson şi-a petrecut o parte din copilărie la Bruxelles şi a învăţat franceza.

Intenţia lui Stanley Johnson de a deveni cetăţean francez a fost dezvăluită în martie anul trecut în cartea "Rake’s Progress: My Political Midlife Crisis" a fiicei sale. Ea a scris că tatăl ei era „în proces de a deveni cetăţean francez. Ea a adăugat: „Aceasta este o veste bună - s-ar putea să devin şi eu francez”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici