Tayyip Erdogan: Turcia, Rusia şi Iran trebuie să ia măsuri pentru pacea în Siria

Turcia, Rusia şi Iran trebuie să îşi asume mai multă responsabilitate pentru restabilirea păcii în Siria, a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri cu omologii săi din Rusia şi Iran, relatează Reuters.

667 afișări
Imaginea articolului Tayyip Erdogan: Turcia, Rusia şi Iran trebuie să ia măsuri pentru pacea în Siria

Tayyip Erdogan: Turcia, Rusia şi Iran trebuie să ia măsuri pentru pacea în Siria

Tayyip Erdogan s-a întâlnit luni în Ankara cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu preşedintele iranian Hassan Rouhani pentru a discuta despre încheierea unui acord de pace în nord-vestul Siriei.

Întâlnirea celor trei lideri a avut loc în urma mai multor atacuri efectuate de forţele guvernamentale siriene, care riscă să amplifice tensiunile din regiune şi să creeze un nou val de migranţi sirieni în Turcia.

Erdogan a anunţat că a discutat cu omologii săi despre evenimentele recente din regiunea Idlib şi despre problema migranţilor.

Întâlnirea de luni a fost al cincilea summit trilateral între liderii Turciei, Rusiei şi Iranului.

Rusia, Turcia şi Iran au semnat în mai 2017 un memorandum privind crearea a patru zone de securitate în Siria, în timpul discuţiilor de la Astana. Marţi se împlineşte un an de când Turcia şi Rusia au convenit să creeze o zonă demilitarizată în regiunea Idlib.

În luna aprilie, forţele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura teritorii din provincia Idlib.

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a informat că 1.089 de civili au fost ucişi în Siria în perioada 29 aprilie - 29 august. Dintre aceştia, 304 erau copii.

Taguri:
turcia,
rusia,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici