Teheran: Franţa ar trebuie să înţeleagă că programul balistic al Iranului nu este negociabil

Franţa ar trebui să înţeleagă că programul balistic iranian nu este o chestiune care să facă subiectul unor negocieri, a declarat Bahram Qassemi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1145 afișări
Imaginea articolului Teheran: Franţa ar trebuie să înţeleagă că programul balistic al Iranului nu este negociabil

Teheran: Franţa ar trebuie să înţeleagă că programul balistic al Iranului nu este negociabil

"Oficialii francezi şi alţi oficiali care doresc să vorbească despre afacerile Iranului trebuie să acorde atenţie evoluţiilor profunde care s-au petrecut în regiune în ultimele decenii şi a schimbărilor majore între situaţia actuală şi cea din trecut", a afirmat Qassemi, într-un interviu acordat presei de stat iraniene.

"Cu certitudine, Republica Islamică Iran nu va negocia în privinţa chestiunilor de apărare şi balistice", a completat purtătorul de cuvânt.

Tensiunile între Teheran şi Paris s-au amplificat luna trecută după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Iranul ar trebui să fie mai puţin agresiv în regiune şi ar trebui să clarifice chestiunea programului său balistic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici