Teheranul a respins îndemnul lui Barack Obama privind îngheţarea programului nuclear iranian

Iranul a respins marţi îndemnul preşedintelui american Barack Obama privind îngheţarea programului nuclear iranian pentru o perioadă de cel puţin zece ani, relatează BBC News Online.

640 afișări
Imaginea articolului Teheranul a respins îndemnul lui Barack Obama privind îngheţarea programului nuclear iranian

Teheranul a respins îndemnul lui Barack Obama privind îngheţarea programului nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului iranian de Externe Javad Zarif, solicitările Washingtonului sunt "inadmisibile şi ilogice".

De asemenea, şeful diplomaţiei iraniene a subliniat că preşedintele american s-a exprimat într-o manieră "inacceptabilă şi ameninţătoare".

Într-un interviu acordat pentru Reuters, Barack Obama a îndemnat luni Iranul să se angajeze să-şi blocheze pentru o perioadă de cel puţin zece ani activitatea nucleară prin acordul negociat în prezent, apreciind totuşi că şansele sunt potrivnice semnării unui document final.

Negocierile dintre marile puteri şi Teheran în vederea restricţionării capabilităţilor nucleare iraniene în schimbul unei anulări a sancţiunilor impuse de către occidentali au atins o etapă critică, înainte de termenul-limită prevăzut la sfârşitul lui martie pentru ajungerea la un cadru în baza căruia să fie încheiat acordul final până la 30 iunie.

Îndemnul lui Obama cu privire la perioada suspendării activităţilor nucleare-cheie reprezintă unul dintre cele mai puternice semnale date de administraţia americană până acum cu privire la o linie roşie în vederea ajungerii la o înţelegere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici