Temerile americanilor legate de terorism au crescut odată cu ascensiunea grupării Stat Islamic

Numărul persoanelor care susţin că este posibil ca un act de terorism să aibă loc în jurul zilei de 11 septembrie a crescut în mod semnificativ faţă de ultimii trei ani, potrivit unui sondaj publicat de CNN.

137 afișări
Imaginea articolului Temerile americanilor legate de terorism au crescut odată cu ascensiunea grupării Stat Islamic

Temerile americanilor legate de terorism au crescut odată cu ascensiunea grupării Stat Islamic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un nou sondaj realizat de CNN/ORC International arată că 53 la sută dintre americani cred că este mai probabil ca un act de terorism să aibă loc în prezent, faţă de 39 la sută în 2011, la zece ani de la atentatele soldate cu moartea a 3.000 de persoane.

"Probabil că schimbarea este generată de noile îngrijorări cu privire la Statul Islamic, despre care şapte din zece americani cred că are agenţi în SUA capabili să comită un act terorist în orice moment", a declarat directorul CNN Polling, Keating Holland.

Sondajul a fost efectuat după ce preşedintele Barack Obama s-a adresat public, miercuri seara, în legătură cu ameninţarea reprezentată de SI şi a expus strategia sa de combatere a grupării.

La 11 septembrie se comemorează, de asemenea, doi ani de la atacurile asupra consulatului american din Benghazi, soldate cu moartea a patru americani, inclusiv ambasadorul american.

Majoritatea americanilor nu se simt însă ameninţaţi personal de terorism.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion format din 1.014 adulţi, intervievaţi prin telefon la 5-7 septembrie, marja de eroare fiind de plus sau minus 3 puncte procentuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici