Temperatura la care coronavirusul moare în 5 minute, în condiţii de laborator

  • Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au descoperit că virusul care provoacă COVID-19 este cel mai activ la 4 grade Celsius
  • La 70 de grade, în condiţii de laborator, virusul a fost eradicat
57335 afișări
Imaginea articolului Temperatura la care coronavirusul moare în 5 minute, în condiţii de laborator

Cât de rezistent va fi noul coronavirus în timpul verii. Temperatura care-l poate eradica în mai puţin de 5 minute

Potrivit TASS, un studiu efectuat de cercetătorii din Hong Kong arată că temperatura ideală pentru dezvoltarea şi răspândirea noului coronavirus este de 4 grade Celsius, în aceste condiţii poate să reziste cel mai mult. Însă, la 22 de grade, noul coronavirus rămâne activ pentru o săptămână, în timp ce la 37 de grade, virusul devine inactiv în două zile. La 70 de grade Celsius, virusul moare în mai puţin de cinci minute.

În România, temperatura de 37 de grade a devenit o obişnuinţă în ultimii ani înregistrându-se pe timp de vară temperaturi cuprinse între 37-40 de grade Celsius.
 
De asemenea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong au aratăt în studiul publicat de agenţia TASS că coronavirusul rezistă pe hârtie mai puţin de trei ore, pe lemn, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puţin de patru zile, pe plastic şi oţel, nu mai mult de o săptâmână şi pe exteriorul măştilor de protecţie, mai mult de o săptămână, la temperatura camerei şi la o umiditate de peste 65%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici