Tensiuni în Balcani, între Serbia şi Muntenegru, pe fondul unor dispute privind suveranitatea

  • Muntenegru a decis expulzarea ambasadorului Serbiei, după o declaraţie controversată privind suveranitatea
  • Vladimir Božovici este acuzat de "ingerinţe repetate în afacerile interne" ale Muntenegrului
  • În replică, Serbia a dispus expulzarea ambasadorului Muntenegrului
1264 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Balcani, între Serbia şi Muntenegru, pe fondul unor dispute privind suveranitatea

Tensiuni în Balcani, între Serbia şi Muntenegru, pe fondul unor dispute privind suveranitatea

Ambasadorul Serbiei în Muntenegru, Vladimir Božovici, a fost declarat persona non grata după o declaraţie controversată privind anularea suveranităţii ţării în anul 1918, iar, în replică, Serbia a dispus expulzarea ambasadorului muntenegrean, Tarzan Miloşevici.

Vladimir Božovici este acuzat de Guvernul de la Podgorica de "ingerinţe repetate în afacerile interne" ale Muntenegrului. Božovici a catalogat drept "eliberatoare" sesiunea parlamentară din 1918, când suveranitatea Muntenegrului a fost anulată, pentru a adera la Iugoslavia, potrivit site-ului Danas.rs.

"Dat fiind că ambasadorul Serbiei în Muntenegru a fost declarat persona non grata, Ministerul sârb de Externe a luat o decizie simetrică", cerând plecarea ambasadorului muntenegrean, Tarzan Miloşevici, conform postului B92.

Muntenegru a devenit parte a Iugoslaviei în anul 1918. După destrămarea Iugoslaviei, la începutul anilor 1990, Muntenegru a rămas într-o uniune cu Serbia până în anul 2006, când şi-a proclamat independenţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici