Tensiuni în cursul unei vizite a şefului Ligii Nordului la o tabără de romi - FOTO

Câţiva manifestanţi au atacat, sâmbătă dimineaţa, la Bologna (centru), maşina tânărului şef al Ligii Nordului, Matteo Salvini, care venea în zonă pentru a denunţa ajutoarele publice acordate unei tabere de romi.

790 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în cursul unei vizite a şefului Ligii Nordului la o tabără de romi - FOTO

Matteo Salvini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aruncări cu pietre împotriva maşinii, lovituri şi scuipături. Dacă aceasta este Bologna democratică şi primitoare, ar trebui să o eliberăm", a denunţat europarlamentarul pe conturile sale de Twitter şi de Facebook, unde a publicat fotografii cu maşina sa, a cărui geam din spate a fost spart.

Calificându-i pe agresori ca fiind "bastarzi", el a dat asigurări că nimeni din maşina sa nu a fost rănit.

Potrivit unor imagini apărute în presă, aproximativ zece tineri care scandau "Ruşine!" au încercat să blocheze maşina tânărului europarlamentar, care a lovit doi dintre ei, provocându-le vătămări corporale.

Salvini a anunţat că intenţiona să meargă la această tabără pentru a denunţa palma şi insultele primite acum câteva zile din partea unei consiliere municipale de la faţa locului.

Primarul oraşului Bologna, Virginio Merola (Partidul Democrat), a condamnat pe Facebook violenţele comise împotriva lui Matteo Salvini, dar şi-a exprimat, totodată, solidaritatea faţă de tinerii care au suferit vătămări corporale. În plus, el făcut apel la evitarea iniţiativelor susceptibile de a "provoca tensiuni şi confruntări".

"Provocarea vine din faptul că îi plătim pe toţi aceşti oameni", a declarat vineri pentru La Stampa Salvini, care a dat asigurări că locuitorii oraşului Bologna plătesc"130.000 de euro pentru electricitatea şi apa" consumate în tabără.

Salvini, care s-a angajat să abandoneze vechile revendicări regionale ale partidului său pentru a se lansa într-un asalt asupra dreptei italiene pe modelul Frontului Naţional (extrema-dreaptă), a respins orice idee de rasism.

"Suntem un bastion împotriva rasismului. Dacă nu ar fi existat Liga, oamenii nu ar fi avut o propunere politică şi şi-ar fi făcut ei înşişi justiţie", a dat asigurări el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici