Tensiuni în Gibraltar: O navă petrolieră care ar fi transportat petrol spre Siria, reţinută de autorităţi

Autorităţile din Gibraltar au anunţat joi că au reţinut o navă petrolieră sub pavilion panamez suspectată că ar fi transportat petrol către o rafinărie din Siria, încălcând, astfel, sancţiunile impuse de Uniunea Europeană regimului de la Damasc, potrivit Al Jazeera.

1487 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Gibraltar: O navă petrolieră care ar fi transportat petrol spre Siria, reţinută de autorităţi

O navă petrolieră care ar fi transportat petrol spre Siria, reţinută în Gibraltar

Nava Grace 1 a fost reţinută în dimineaţa zilei de joi de către Poliţia din Gibraltar şi Poliţia de Frontieră, însoţite de un detaşament al Marinei Regale Britanice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului din Gibraltar, existau suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că petrolierul transporta petrol către rafinăria Banyas din Siria.

„Rafinăria se află în proprietatea unei entităţi care este supusă sancţiunilor pe care Uniunea Europeană le-a impus Siriei”, a spus şeful Guvernului din Gibraltar, Fabian Picardo.

Potrivit Refinitiv Eikon, nava plecase din Iran, iar dacă va fi confirmat că aceasta transporta petrol iranian, încercarea de livrare către Siria ar putea reprezenta şi o încălcare a sancţiunilor impuse de Statele Unite exporturilor de petrol iranian.

Potrivit Reuters, Comisia Europeană a refuzat joi să comenteze informaţiile referitoare la această navă petrolieră. Comisia a comunicat că nu deţine informaţii legate de acest caz şi că datoria de a implementa sancţiunile impuse de Blocul comunitar revine fiecărui stat membru în parte.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Siriei în mai 2011. Acestea vizează 277 de oficiali, printre care şi miniştri, pentru rolul lor în „oprimarea violentă” a civililor. Blocul comunitar a blocat activele a 72 de entităţi şi a impus un embargo asupra petrolului din Siria, dar şi restricţii în domeniul investiţiilor.

Taguri:
gibraltar,
siria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici