Tensiuni în Partidului Comunist Chinez/ The Guardian: Xi Jingping se confruntă cu o opoziţie largă

  • Cai Xia, o profesoară retrasă de la Şcoala Centrală a Partidului Comunist Chinez, l-a criticat pe liderul chinez.
  • Ea susţine că există o nemulţumire în creştere în cadrul Partidului Comunist faţă de Xi Jingping.
  • Într-o înregistrare apărută online în iunie, Cai Xia, l-ar fi numit pe Xi un „şef mafiot” şi partidul său un „zombie politic”.
1324 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Partidului Comunist Chinez/ The Guardian: Xi Jingping se confruntă cu o opoziţie largă

Tensiuni în Partidului Comunist Chinez/ The Guardian: Xi Jingping se confruntă cu o opoziţie largă

O profesoră retrasă a şcolii politice de top din ţară a dezvăluit că preşedintele Xi Jinping se confruntă cu o opoziţie largă în cadrul propriului partid.

Cai Xia, care a predat la Şcoala Centrală a Partidului Comunist Chinez, l-a acuzat, de asemenea, pe preşedintele Xi de „uciderea unei ţări” şi că a condus China în „dezastru” într-un interviu pentru The Guardian.

Cai a făcut observaţiile după ce a fost expulzată din Partidul Comunist Chinez pentru că l-ar fi numit preşedintele Xi „şef mafiot”.

În interviul acordat pentru The Guardian, Cai a susţinut că mulţi doresc să părăsească partidul de guvernământ din cauza nemulţumirilor. Ea a menţionat că puţini au îndrăznit să vorbească din cauza temerilor privind represaliile.

Într-un alt interviu din luna iunie Cai l-a învinovăţit pe liderul chinez că a făcut din China „un duşman” al lumii.

Şcoala Centrală a Partidului Comunist a anunţat într-o declaraţie că beneficiile de pensionare ale doamnei Cai au fost retrase după ce ea a făcut observaţii care au  „afectat reputaţia ţării”. Notificarea de pe site-ul şcolii nu a specificat la ce observaţii se face referire.

Ea este a treia figură proeminentă din ultimele luni care a fost sancţionată după ce a criticat guvernul ţării şi pe liderul acesteia.

China a oprit rapid orice disidenţă în ultimii ani.

Luna trecută, un profesor de drept la Universitatea Tsinghua din Beijing care l-a criticat pe Xi şi partidul a fost reţinut de poliţie şi apoi concediat. De asemenea, luna trecută, Ren Zhiqiang, care a fost un preşedintele influent al unei companii de stat, a fost exclus de la Partidul Comunist după ce a numit Xi „clovn”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici