Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan după arestarea unui azer suspectat de crima care a provocat revolte la Moscova

Rusia şi Azerbaidjan s-au lansat în acuzaţii reciproce după arestarea unui azer suspectat de crima care a fost la originea revoltelor anti-imigranţi din Moscova de săptămâna trecută, a raportat vineri presa rusă.

485 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan după arestarea unui azer suspectat de crima care a provocat revolte la Moscova

Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan după arestarea unui azer suspectat de crimă la Moscova

Ambasadorul azerbaidjanez la Moscova, Polad Biulbiul-ogly, citat de cotidianul Kommersant, a denunţat "o isterie" anti-Azerbaidjan în Rusia după arestarea lui Orhan Zeinalov, un imigrant clandestin azerbaidjanez, acuzat că a ucis un tânăr rus, Egor Şcerbakov, într-o suburbie a Moscovei.

Poliţia rusă "a încălcat normele procedurii penale" în cazul arestării de marţi ai lui Zemalov, a afirmat acesta pentru postul de televiziune Dojd.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Alexandr Lukaşevici, citat de agenţia Interfax, a respins imediat aceste acuzaţii, afirmând că criticile lui Biulbiul-ogly nu au "niciun fundament".

O înregistrare video a arestării lui Zeinalov difuzată de YouTube îl arată pe Zeinalov încătuşat, bătut şi agresat verbal de către poliţişti mascaţi, în timp ce nu opunea nicio rezistenţă.

Mama sa, Iassiamian Zeinalova, a ameninţat că se sinucide dacă poliţia continuă să îl "bată şi umilească" pe fiul său, într-un interviu pentru jurnalul online rus LifeNews.

Zeinalov a pledat nevinovat joi în faţa unui tribunal din Moscova, deşi anchetatorii au asigurat iniţial că acesta şi-a recunoscut vinovăţia, conform agenţiei Interfax.

Reprezentantul azer pentru Drepturile Omului Elmira Suleimanova, citată de Interfax, a apreciat că poliţia rusă a dat dovadă de "brutalitate" şi "a folosit forţa fără a fi nevoie".

Aceasta a cerut autorităţilor ruse să respecte drepturile de migrant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici