Tensiuni între Rusia şi SUA, după interceptarea unui avion de supraveghere deasupra Mării Mediterane

Un avion multirol rus Suhoi Su-35 a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane de supraveghere maritimă P-8A Poseidon în cursul unui incident petrecut marţi deasupra Mării Mediterane, susţin autorităţile SUA, dar Moscova neagă acuzaţiile, informează site-ul The Moscow Times.

5714 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Rusia şi SUA, după interceptarea unui avion de supraveghere deasupra Mării Mediterane

Tensiuni între Rusia şi SUA, după interceptarea unui avion de supraveghere deasupra Mării Mediterane

"Deşi avionul rus acţiona în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă", se afirmă într-un comunicat al Flotei a 6-a americană.

"Avionul american acţiona în conformitate cu legislaţia internaţională şi nu a provocat această activitate rusă", au adăugat autorităţile militare SUA.

Potrivit Flotei a 6-a, în cursul incidentului, avionul rus a trecut la un moment dat în mare viteză direct prin faţa aeronavei americane, generând turbulenţe şi "punând în pericol piloţii şi echipajul nostru".

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis miercuri că avionul Suhoi Su-35 a interceptat o aeronavă americană ce se îndrepta spre baza navală rusească de la Tartus, Siria, potrivit agenţiei de ştiri RIA.

Moscova a negat că pilotul avionului rus ar fi acţionat într-o manieră iresponsabilă, susţinând că a rămas la o distanţă sigură şi s-a întors la bază după ce aeronava americană şi-a schimbat cursul.

Taguri:
rusia,
sua,
avion

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici