Tensiuni între Turcia şi Grecia după ce Recep Erdogan a criticat un tratat post Imperiul Otoman

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat un acord istoric, argumentând că Turcia a pierdut în favoarea Greciei insule care aparţineau Imperiului Otoman, comentarii care au atras critici dure din partea Guvernului de la Atena, relatează ABC News.

14585 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Turcia şi Grecia după ce Recep Erdogan a criticat un tratat post Imperiul Otoman

Tensiuni între Turcia şi Grecia după ce Recep Erdogan a criticat un tratat post Imperiul Otoman (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În timpul unui discurs, Recep Tayyip Erdogan a criticat Tratatul Lausanne, semnat în anul 1923. Acest acord "nu poate fi considerat o victorie", deoarece Turcia a pierdut în favoarea Greciei numeroase insule care făceau parte din Imperiul Otoman, a declarat liderul autoritarist de la Ankara.

Afirmaţiile politicianului considerat conservator islamic au atras replici dure din partea opoziţiei naţionaliste din Grecia şi a Guvernului de la Atena.

"Eforturile de a pune sub semnul întrebării tratate internaţionale conduc spre drumuri periculoase. Turcia nu trebuie să se îndrepte în această direcţie", a reacţionat ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici