Tensiuni la „Starea Naţiunii”. Donald Trump ar fi refuzat să dea mâna cu Nancy Pelosi, iar democrata a rupt o copie a discursului său - VIDEO

Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă.

4468 afișări
Imaginea articolului Tensiuni la „Starea Naţiunii”. Donald Trump ar fi refuzat să dea mâna cu Nancy Pelosi, iar democrata a rupt o copie a discursului său - VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă.

Nu este clar dacă Trump a evitat mâna întinsă de Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, sau doar nu a observat-o, însă incidentul are loc în contextul tensiunilor între Casa Albă şi democraţi pe tema procedurii de demitere a liderului SUA.

La finalul evenimentului, Pelosi s-a ridicat în picioare şi a rupt discursul preşedintelui SUA, iar apoi l-a aruncat deoparte.

O sursă apropiată de Pelosi a explicat pentru CNN că gestul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor nu a fost unul planificat, adăugând că Pelosi era supărată din cauza discursului lui Trump.

După discursul lui Trump, Pelosi a transmis pe Twitter: "Democraţii nu vor înceta niciodată să întindă mâna prieteniei pentru a-şi îndeplini sarcinile #Pentru Popor. Vom lucra pentru a găsi un o bază comună unde putem, dar vom sta fermi atunci când nu putem".

„Mesajul nostru pentru terorişti este clar”

Preşedintele american Donald Trump a menţionat, în cadrul discursului pentru "Starea naţiunii", despre asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac cu dronă la 3 ianuarie, în Bagdad.

Asasinarea lui Soleimani a dus la tensionarea relaţiilor deja fragile între Iran şi Statele Unite.

„Soleimani a fost cel mai mare măcelar al regimului iranian, un monstru care a omorât sau rănit mii de americani care serveau în Irak", a declarat Trump.

„Mesajul nostru pentru terorişti este clar: Nu veţi scăpa niciodată de justiţia americană. Dacă ne atacaţi cetăţenii, vă veţi pierde viaţa", a adăugat acesta.

De asemenea, Trump a mai declarat că Statele Unite au investit 2,2 trilioane de dolari în armata sa. În ceea ce priveşte NATO, preşedintele SUA afirmă că a crescut contribuţiile cu 400 de miliarde de dolari. Acesta a notat de asemenea că a creat Forţa Spaţială, cel mai nou segment militar al Statelor Unite.

Totodată, preşedintele SUA l-a salutat pe liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, care a participat la adresarea discursului despre "Starea Naţiunii". 

„Alături de noi este preşedintele adevărat şi legitim al Venezuelei, Juan Guaido", a declarat Trump.

„Vă rog să duceţi mesajul ăsta acasă: Că toţi americanii sunt uniţi cu oamenii din Venezuela în lupta lor penru libertate. Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Socialismul distruge naţiunile, dar amintiţi-vă mereu că libertatea uneşte", a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici