Tensiuni politice în Statele Unite din cauza potenţialelor certificate de vaccinare

Numeroşi politicieni republicani din Statele Unite contestă vehement un proiect pe care îl consideră "neconstituţional", care le-ar permite autorităţilor statale sau companiilor să ceară certificate de vaccinare pentru a le permite cetăţenilor să aibă acces în anumite zone.

253 afișări
Imaginea articolului Tensiuni politice în Statele Unite din cauza potenţialelor certificate de vaccinare

Tensiuni politice în Statele Unite din cauza potenţialelor certificate de vaccinare

Administraţia Joseph Biden a anunţat că va formula unele recomandări, dar deciziile privind accesul în anumite zone, la anumite evenimente sau în anumite clădiri le vor reveni autorităţilor din fiecare stat american şi managerilor de companii. „Noi vom oferi consultanţă, prin intermediul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. În prezent, există proceduri la nivelul agenţiilor guvernamentale, fiind analizate toate chestiunile referitoare la verificarea vaccinării", a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit publicaţiei The Hill.

Susţinătorii ideii susţin că vor fi facilitate activităţile economice, în principal în domenii afectate puternic de pandemie, precum turismul şi divertismentul.

Însă numeroşi politicieni republicani contestă puternic iniţiativa.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, un politician republican, a cerut Legislativului statal să emită o lege prin care să interzică certificatele de vaccinare, avertizând că, altfel, va emite el un ordin executiv. „Este absolut inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să impună prezentarea dovezii vaccinării doar pentru a participa la normalitatea societăţii", a afirmat Ron DeSantis.

„Aceasta este una dintre cele mai neamericane idei din istoria naţiunii noastre", a declarat, la rândul său, guvernatorul statului Dakota de Sud, Kristi Noem, un politician republican.

Planul este contestat şi de republicani din Congresul SUA, care consideră că un astfel de document afectează libertatea personală.

„Paşapoartele de vaccinare sunt neconstituţionale", acuză Lauren Boebert, un membru republican al Camerei Reprezentanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici