Tensiuni SUA - Rusia. Putin a discutat cu preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel despre un nou "parteneriat strategic"

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat despre coordonarea unui "parteneriat strategic" în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, a anunţat luni Kremlinul. De asemenea, cei doi au convenit să "activeze" contactele la diferite niveluri şi să consolideze legăturile bilaterale.

15760 afișări
Imaginea articolului Tensiuni SUA - Rusia. Putin a discutat cu preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel despre un nou "parteneriat strategic"

Teniuni SUA - Rusia. Putin a discutat cu preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel despre un "parteneriat strategic"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderul cubanez Miguel Díaz-Canel despre "parteneriatul strategic" şi despre coordonarea în continuare a "acţiunilor pe scena internaţională", într-o convorbire telefonică dezvăluită luni de Kremlin.

Într-un tweet, Díaz-Canel a declarat că a avut o "conversaţie telefonică cordială şi fructuoasă" despre "situaţia internaţională actuală" şi dezvoltarea "legăturilor viitoare în diferite sfere". Vestea conversaţiei vine pe fondul temerilor tot mai mari privind o acţiune militară rusă în Ucraina. NATO a anunţat luni că pune forţe în aşteptare şi trimite nave şi avioane de luptă suplimentare în Europa de Est.

Cuba şi Venezuela au fost aduse în drama din jurul conflictului la începutul acestei luni, după ce ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a declarat la un post de televiziune rus că nu poate "nici confirma, nici exclude" potenţiale desfăşurări militare în cele două naţiuni din America Latină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici